Nieuwe tips voor deze week

We kunnen alweer dromen van live theater en uitkijken naar een nieuw en spectaculair seizoen. Het lijkt niet lang meer te duren. Om alvast in de stemming te komen, hebben wij voor u weer tips vanuit het ZaanThuistheater. Zo kunt u vanavond en morgenavond de speciaal gemonteerde filmversie van 'Alles naar de Hemel' van het Zaanse gezelschap Tg Winterberg zien bij Theater Bellevue. Een prachtige voorstelling met aan het einde een nagesprek met spelers Marlyn Coetsier en Lennart Monaster. In het NPO 3 programma 'Zo opgelost!' komen iedere maand een aantal cabaretiers aan het woord die alledaagse of actuele problemen komen oplossen. Van discriminatie op de arbeidsmarkt tot verengelsing van de Nederlandse taal. Bekijk hier alle tips van deze week!

Tg Winterberg – online voorstelling ‘Alles naar de Hemel’

Als het kon zouden ze live bij ons in het theater staan. Gelukkig heeft TG. Winterberg een leuk alternatief bedacht. Op donderdag 20 en vrijdag 21 mei presenteert het Zaanse theatergezelschap een speciaal gemonteerde digitale voorstelling van ‘Alles naar de Hemel’. De pers was al lovend over het theaterstuk en het NRC geeft de voorstelling zelfs vier sterren. De online versie beloofd dus al veel goeds. ‘Alles naar de Hemel’ gaat over een zwangere vrouw die te horen krijgt dat haar ongeboren baby een onoverkomelijke afwijking heeft. Zij komt voor een dilemma te staan en gaat op zoek naar het antwoord of het kindje beter af is in de wereld van de levenden of de doden. Een prachtige voorstelling over leven en dood, moeilijke keuzes en liefde.

Na de verfilming vindt via Zoom om 21:30 uur een nagesprek plaats met spelers Marlyn Coetsier en Lennart Monaster. ‘Alles naar de Hemel’ is donderdag 20 en vrijdag 21 mei om 20.00 te zien op Theater Bellevue. Koop hier uw tickets.

VPRO – Minibieb der onvolprezen boeken

De minibieb is een fantastisch verschijnsel dat op straat te vinden is met het idee om de samenleving met elkaar leuker te maken. Men kan hier boeken lenen of ruilen. Van bestsellers tot klassiekers. Theatermaker, actrice en schrijver Nhung Dam gaat in de webserie 'Minibieb der onvolprezen boeken' langs bij acht schrijvers die haar vertellen welke vergeten en onontdekte boeken het verdienen om door iedereen gelezen te worden. In deze webserie kiest elke schrijver twee boeken en legt uit waarom deze het verdienen om in de minibieb te komen. Nhung voegt ook haar eigen favorieten toe.

Alle afleveringen van ‘Minibieb der onvolprezen boeken’ zijn te zien op de website van de VPRO.

Global Stages - Online stream vanuit Carré

Door alle beperkingen waar we de afgelopen tijd mee te maken hebben gehad, is iedereen op zoek gegaan naar alles wat wél kan. En wat een geweldige evenementen hebben we voorbij zien komen. Ook Koninklijk Theater Carré kijkt naar de mogelijkheden en is nu met het fantastische initiatief ‘Global Stages’ gekomen. Dit evenement is een internationaal concept waar de meest iconische theaters van de wereld samenwerken aan een unieke stream. Zo heeft ieder theater diverse talenten op het podium staan. Op vrijdag 21 mei zullen ballerina Igone de Jongh, zanger Jett Rebel en zangeressen Davina Michelle en Sevdaliza optreden in Carré. Zij zorgen voor een spectaculaire show die gewoon vanuit uw huiskamer te zien is. Mis het niet!

Vrijdag 21 mei zal de gratis online stream om 19.00 uur te zien zijn op het Youtube-kanaal van Carré.

NPO 3 – Zo Opgelost!

Selfie, sale, shoppen, de Nederlandse taal is aan het verengelsen en dat gaat in een rap tempo. Hoe kunnen wij dit stoppen? En wat dacht je van het volgende probleem: in lockdown met je partner. Hoe overleef je het? In het programma ‘Zo Opgelost’ ontvangen Tex de Wit en Anna Gimbrere iedere maand een aantal cabaretiers die alledaagse of actuele problemen komen oplossen. De cabaretiers kaarten een probleem naar keuze aan een en bedenken hier op komische wijze een oplossing voor. In het programma zijn onder andere Andries Tunru, Alex Ploeg en Diederik Smit te gast.

De afleveringen zijn opgenomen in de Kleine Komedie in Amsterdam en zijn te zien op de website van NPO 3.

NPO 2 Extra – De zaak Shell

Op zaterdag 22 mei is op NPO 2 Extra de verfilming van het bekende theaterstuk ‘De zaak Shell’ te zien. Het uitgangspunt van de voorstelling was de rechtszaak die Milieudefensie heeft aangespannen tegen de Koninklijke Shell waarin een radicale koerswijziging wordt geëist. Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit hebben jarenlang de zaak gevolgd en informatie verzameld. Al deze informatie hebben zij verwerkt in hun voorstelling. Daarin komen vijf hoofdrolspelers aan het woord: de CEO van Shell, de consument, de burger, politiek en de ‘toekomstige generatie’.

De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk. ‘De zaak Shell’ is op zaterdag 22 mei om 20.30 uur te zien op NPO 2 Extra.