Jeugdtips

Heb je zin om thuis vanaf de bank te genieten van een te gekke musical of een spannende voorstelling? Of heb je zin om met Woezel en Pip op avontuur te gaan in de Tovertuin? Wij hebben de allerleukste tips voor je verzameld.

5 Jeugdtips
 

Roodkapje de musical (Videoland)
In 2016/2017 toerde deze familiemusical van Van Hoorne Entertainment langs de theaters. 'Roodkapje de Musical' is nu te zien op Videoland. Het verhaal van Roodkapje, maar dan net even anders. Met een wolf die vegetariër is en Maud Mulder in de rol van Roodkapje. Heb je zin om in het theater te genieten van een andere musical van Van Hoorne Entertainment? Op zondag 8 mei staat de musical ‘Belle en het Beest de Musical’ in het Zaantheater. Een aanrader voor de hele familie. 

Woezel & Pip (Woezelenpip.nl)
Woezel en Pip zijn allerbeste vriendjes van elkaar en ze hebben ook een eigen website. Op Woezelenpip.nl kun je een kijkje nemen in de Tovertuin waar ze samen met Tante Perenboom, de Wijze Varen, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en de Zingende Tulpjes wonen. Ga met hen op avontuur. Kijk filmpjes en luister liedjes. Krijg je daardoor zin om de hondjes in het echt te zien? Op 13 februari staan ‘Woezel & Pip’ in het Zaantheater Met Woezel & Pip Sing-a-Long. En kun je uit volle borst me ze mee zingen.

Dirk Scheele (Youtube)
Wie kent hem niet? Dirk Scheele speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes. Dirk is populair onder de jonge doelgroep van 2-7 jaar. Kinderen kennen Dirk uit het theater en van YouTube waar hij iedere woensdag om 10.00 uur een nieuwe video plaatst, bijvoorbeeld van zijn serie 'In de jungle'. Urenlang kijk en luisterplezier gegarandeerd. Krijg je hierdoor zin om Dirk in het theater te zien? Dat kan op 24 april. Dan staat Dirk Scheele in het Zaantheater met zijn voorstelling ‘Roep van de Jungle’ 

Sprookjessprokkelaar de musical - Efteling Musical (Youtube)
In het Efteling Theater zijn veel verschillende en sprookjesachtige musicals opgevoerd. Wist je dat je een aantal van deze Efteling-voorstellingen kunt vinden op het Youtube Kanaal Efteling Theater? Bijvoorbeeld 'Sprookjessprokkelaar de musical.' Dit verhaal gaat over de twaalfjarige Sterre die met haar opa aan het rand van het bos woont. Haar enige boek is stuk gelezen waardoor haar opa haar wijst op de verborgen sprookjesbibliotheek. In de sprookjesbibliotheek vind je eindeloos veel verhalen die verteld moeten worden...

Zwijnenstal (vanaf 8 jaar) van Theater Sonnevanck & Nederlandse Reisopera (Podiumkids.nl)
Podiumkids Thuis is een online platform waar allerlei mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! De voorstelling 'Zwijnenstal' bijvoorbeeld. Dit is een spannende, humoristische familievoorstelling met  o.a. acteurs Ilse Warringa en Rop Verheijen en heel veel livemuziek. De voorstelling is speciaal voor kinderen van 8 jaar en ouder. Het is een verhaal over macht, recht en onrecht. Deze spannende voorstelling is te bekijken via Podiumkids voor €2,99. Is papa of mama fan van Rop Verheijen? Op 11 en 12 mei staat hij ook in het Zaantheater met een leuke voorstelling voor volwassenen ‘Volkstuin Complex’.