De tips van vrijwilliger Lesley

Trouwe bezoeker, lid van het Twintigersteam, theaterkijker, actrice in amateurtheater én vrijwilliger van het Zaantheater: deze week deelt multitalent Lesley Geusebroek haar tips in het ZaanThuisTheater. Lesley was te zien als koorlid en speler in onze jubileumvoorstellingen Zaans Vuur (2013) en De Notenkraker (2018). Daarnaast heeft ze ook nog rollen gehad in diverse (dans) voorstellingen en is ze achter de schermen altijd zeer betrokken geweest. Lesley noemt het Zaantheater dan ook haar ''theaterthuis''.
Laat u verrassen door deze jonge Zaankanter uit Wormerveer!  

Tip van Lesley! Livestreams van Scapino Ballet Rotterdam en Nederlands Dans Theater

In het Zaantheater vind ik het altijd prachtig om te kijken naar dansvoorstellingen. Dans, de beweging op muziek zonder woorden. En dan toch die emoties van de dansers kunnen voelen tot in je ziel. Nu een bezoekje aan het theater er even niet in zit, kijk ik graag naar dansvoorstellingen op de streamingplatforms van Scapino Ballet Rotterdam en Nederlands Dans Theater.  Laat u verrassen door de mooie dansvoorstellingen die deze groepen voor u hebben gemaakt. En er is niets leuker om dan stiekem zelf ook een dansje in de woonkamer te wagen! Maak uw eigen theater thuis en kom lekker in beweging. 

Tip van Lesley! De magische Efteling Musical ‘De Sprookjessprokkelaar’

Aangezien ik in het dagelijks leven basisschool juf ben, wil ik ook graag iets aanraden voor kinderen. De kinderen kunnen gelukkig op dit moment weer naar school, en sporten met vrienden en vriendinnen. Alleen ook zij moeten het live theater missen. Daarom kon in mijn lijstje met tips kindertheater natuurlijk niet ontbreken. De musicals van de Efteling heb ik zelf allemaal al thuis gekeken tijdens de lockdown. Deze magische voorstellingen zijn een echte aanrader voor het hele gezin! Met name ‘De Sprookjessprokkelaar’ is een van mijn favorieten.

Tip van Lesley! Cabaretvoorstelling ‘Pesetas’ van Van der Laan en Woe

Ik ben gek op cabaret. Toen we nog “normaal” naar het Zaantheater mochten, was ik veel bij de cabaretvoorstellingen te vinden. Zowel bij de grote namen als Brigitte Kaandorp en Najib Amhali , maar ook Maartje en Kine, of uit de Zaanstreek Loes en die kleine. Lekker lachen en even weg uit de realiteit van nu. Hierbij raad ik Van der Laan en Woe aan. De voorstellingen van dit duo zitten altijd onwijs goed in elkaar. Onverwachts sluit alles op elkaar aan op het einde van de voorstelling, wat je in het begin nooit zou verwachten. Ga lekker zitten en geniet!

Opera Forward Festival

Van 18 tot en met 21 maart kunt u genieten van het Opera Forward Festival. Met 10 mini opera’s, 11 sprekers, 12 muzikale optredens en 13 opera’s rondom het festivalthema ‘Where do we go from here?’ laat Opera Forward Festival u zien wat opera óók kan zijn. Dit jaar beleeft u het festival volledig gratis en volledig online vanuit het comfort van uw eigen huiskamer-festivalterrein.

U bemachtigt uw gratis ticket hier!

Debuutconcert van The Streamers vanuit Carré

De grootste band in de Nederlandse pop geschiedenis staat op zaterdag 20 maart in Carré. Het debuut optreden van The Streamers is te bekijken via een livestream. Met zijn allen kunnen we dan genieten van deze nieuwe band opgericht door Guus Meeuwis en Kraantje Pappie. Niemand minder dan Typhoon, Danny Vera, Suzan & Freek, Diggy Dex, Davina Michelle, Paul de Munnik, VanVelzen, Rolf Sanchez, Thomas Acda en Snelle zingen hun hits. Schuift u om 20.30 uur gezellig aan? U kunt hier gratis uw ticket reserveren.


Foto: Hans Gerritsen