De tips van technicus Michiel

Hooggeëerd publiek! Deze week spreekt één van onze vier technici, Michiel van ’t Riet, zijn tips uit voor het ZaanThuisTheater. Bij Michiel stroomt theater door zijn aderen. Ook al vindt hij het wel saai nu de theaters dicht zijn, Michiel heeft altijd wel tips klaar zodat we ons niet hoeven te vervelen tijdens de lockdown. Deze week deelt hij ze graag met u.
Veel plezier!

Tip van Michiel! – De Nationale Opera - ‘FAUST’
De voorstelling FAUST vertrekt vanuit de thematiek van Goethe’s Faust, een prominent figuur in de Westerse cultuurgeschiedenis die zo ver gaat in zijn zoektocht naar de ultieme kennis om de wereld te begrijpen dat hij een pact met de Duivel sluit. Michiel: “Voor het grootse theatergevoel is Faust van de nationale opera in het geheel op YouTube te streamen”. Een gigantische voorstelling met koor, orkest, solisten en een rijkdom aan muziek, van klassiek tot minder bekend repertoire. De registratie is tot en met 19 februari te bewonderen.  

Tip van Michiel! Nasrdin Dchar – ‘Adem’
Het Parool zegt over deze voorstelling: “Een belangrijk oeuvre dat aanzet tot verbinding”. En verbinding is wat we juist zo nodig hebben in deze moeilijke tijd, nietwaar? Nasrdin zoekt op zijn eigen persoonlijke manier naar grip op de chaos van het afgelopen jaar. Michiel tipt ‘Adem’ van Nasrdin Dchar: “ Dit vind ik een erg indrukwekkend verhaal”. U bekijkt de voorstelling hier.

Tip van Michiel! Live in Wembley Bad-tour van Michael Jackson in 1988
Michiel loopt ook helemaal warm van een vet concert! “Dit is een registratie van de Bad-tour van Michael Jackson in 1988. Een week voor dit concert in Wembley Stadion stond Michael Jackson met deze show in de Kuip in Rotterdam. Dit was het eerste concert dat ik in mijn leven bezocht, ik was toen negen jaar oud. Sindsdien ben ik verknocht aan live-concerten.’’ U bekijkt dit concert hier.

Oom Wanja – Hummelinck & Stuurman
Hein van der Heijden en Pierre Bokma schitteren in deze tweede voorstelling uit de unieke serie TSJECHOV3, een serie van drie voorstellingen bewerkt en geregisseerd door Gerardjan Rijnders. Het landgoed waar Wanja (Bokma) met zijn moeder en zijn nichtje Sonja woont, wordt bepaald door orde, regelmaat en hard werken. Maar dan komen Sonja's vader, professor Serebrjakov en zijn tweede vrouw, de veel jongere Jelena, ook op het landgoed wonen. De dagelijkse regelmaat is verstoord en iedereen raakt uit zijn doen.
Oom Wanja werd uitgeroepen tot één van de vijf beste grote zaalvoorstellingen van het seizoen 2012-2013 en genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. De voorstelling is nu in zijn geheel online te bewonderen.

Anne Neuteboom – Kijk haar gaan
NRC tipte haar als één van dé talenten van nu. Anne Neuteboom is een millennial. Je weet wel: die naïeve dromers met dat keiharde positivisme de hele tijd. Voor ‘Kijk haar gaan’ werd Neuteboom in 2019 genomineerd voor de Neerlands Hoop (‘een frisse wind in het huidige cabaretlandschap’, aldus de jury). Ook werd deze voorstelling door zowel Parool als De Groene Amsterdammer gekozen tot één van de beste programma’s van het jaar.
Via de site van Cultuurticket kunt u eenmalig een voorstelling online zien, zonder abonnement. En wij kiezen dan voor de voorstelling van Anne Neuteboom. U ook?


Fotocredit: Erwin Olaf.