De tips van stagiaire Melissa

Deze week deelt onze collega Melissa Borst haar tips in het ZaanThuisTheater. De afgelopen zes maanden heeft zij als stagiaire gewerkt op de marketingafdeling van het Zaantheater. In deze hectische maanden kon het Zaantheater altijd rekenen op Melissa en was zij onmisbaar op de marketingafdeling. Volgende week begint ze aan haar premaster Communicatiewetenschap aan de VU. Voordat we haar uitzwaaien deelt Melissa deze week haar culturele tips met u.

Veel plezier namens Melissa!

Nationaal Dans Theater - Glitter
De combinatie van een stage bij het Zaantheater en een bijbaan in de supermarkt zorgen er voor dat Melissa drukke weken kent. Vandaar dat ze er in haar beperkte vrije tijd voor kiest om echt tot rust te komen. Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken naar de livestream van dansvoorstelling ‘Glitter’ van de Franse choreograaf en theatermaker Antonie Rioche via het Nederlands Dans theater. Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. ‘Glitter’ is een gechoreografeerde compositie over liefde, roem en erkenning. Het lonkt naar onze kindertijd waarin alles mogelijk lijkt en dromen nog niet vervaagd zijn. Een melancholische glimp naar verloren momenten stuwt het werk voort. Bestel hier uw tickets!

Empty Concertgebouw Sessions
Nog een manier voor Melissa om helemaal te ontspannen: muziek! En dan vooral klassieke muziek. De Concertgebouw Sessions zijn niet nieuw, maar tijdens de eerste lockdown werd een nieuwe variant in het leven geroepen met de titel ‘Empty Concertgebouw Sessions’. Prachtige muziek gespeeld in een lege Grote Zaal van het Concertgebouw. Melissa deelt graag haar favorieten met u: de eerste video van de ‘Empty Concertgebouw Sessions’: Pianist Anna Fedorova, de meest recente: ‘Canto ostinato’ gespeeld door Sandra en Jeroen van Veen. En de sessie met Iris Hond die ‘Nuvole Bianche’ van Ludovico Einaudi speelt mag zeker niet ontbreken. Een eerdere sessie uit 2019, maar deze moest in het lijstje, aangezien Einaudi de favoriete klassieke pianist van Melissa is. Bekijk hier Melissa's favorieten.

Op zoek naar Maria
Tien jaar na de laatste Op zoek naar… komt er een vervolg van de talentenjacht. AVROTROS komt met een nieuwe versie van het populaire programma. In Op zoek naar Maria zullen tien vrouwen strijden om de hoofdrol van de klassieker ‘The Sound of Music’. Voor Melissa is dit een echte throwback naar haar jeugd. Zij zal zeker klaar zitten vanaf zondag 21 februari als het nieuwe seizoen van start gaat. En om alvast in de stemming te komen, kunt u de film uit 1964 alvast bekijken via streamingsdienst Disney+.

Toneelschuur - Drie Zusters
De tournee van de ‘Drie Zusters’ kon door de lockdown helaas niet voltooid worden. Gelukkig kan alsnog iedereen genieten van Eline Arbo’s laatste Toneelschuur productie. De voorstelling zal donderdag 28 januari om 20:30 uur worden gestreamd, dus je kan live vanuit je huis meekijken. Arbo heeft de klassieker van Anton Tsjechov herschreven en trekt een parallel tussen Tsjechovs drie zussen die op een beter leven hopen en de positie van de vrouwen in onze huidige tijd. Melissa: ‘’Ik houd wel van een wat radicalere, misschien zelfs controversieel, theaterstuk. Ik ben heel benieuwd naar deze voorstelling.’’ Ook zo benieuwd naar de voorstelling? Hier vindt u de livestream.