De tips van programmeur Kim

Deze week deelt onze programmeur Kim Muller twee tips om de lockdown van een vleugje cultuur te voorzien. Kim weet de mooiste verhalen en projecten te vinden en zelfs een lockdown kan haar er niet van weerhouden volop te genieten van theater en alles wat cultuur op dit moment te bieden heeft. En deze tips deelt zij deze week graag met u.

Veel kijk-, lees- en luisterplezier!

Tip van Kim! - 'Peachez' - Toneelgroep Maastricht
"Zin in een avondje uit vanuit huis? Iedere woensdagavond speelt TgMaastricht de voorstelling ‘Peachez’ live via Zoom. Vorige week heb ik de voorstelling op deze manier gezien en ik heb genoten. Wat was het heerlijk om je 75 minuten onder te dompelen in de prachtige teksten van Ilja Leonard Pfeijffer, op sublieme wijze uitgesproken door meesterverteller Porgy Franssen en de mooie Maartje van de Wetering. En dit alles omlijnd door live muziek. Het stuk leent zich buitengewoon goed voor een online-versie, maar hier zeg ik verder niets over, want ik wil niet te veel verraden over het intrigerende verhaal.

Het was zo fijn om weer eens een theaterstuk te zien, wat een hele andere energie heeft dan een film of serie. Zoveel meer rust, ruimte, verstilling en concentratie. Ik was weer helemaal opgeladen na afloop. Je kunt er voor kiezen om de andere kijkers ook tijdens de voorstelling in beeld te zien. Dat had ik niet gedaan. Maar na afloop zette ik wel meteen alle andere schermpjes ‘aan’. Wat was het mooi om in zoveel huiskamers te kunnen kijken waar op dat moment zoveel mensen zaten die hetzelfde hadden gezien als wij, en met z’n allen heel hard te klappen. Regisseur Michel Sluysmans had ons na afloop allemaal snel op ‘unmute’ gezet, dus het applaus was vanaf alle schermpjes te horen. Een ontroerend moment. Ook al was het allemaal op afstand en ieder in z’n eigen huis, we hebben toch met elkaar live theater beleefd. Heerlijk, dat had ik even nodig!"

Tip van Kim! - Bezoek de Zaanse Schans
"En een hele persoonlijke tip: afgelopen weekend heb ik samen met mijn zus, broer, moeder, neefje, nichtje en m’n dochters verstoppertje gespeeld op de Zaanse Schans. Lekker buiten met veel afstand. Het is nu heerlijk rustig daar, dus de perfecte periode om als Zaankanter onze eigen Zaanse Schans te bezoeken. Het blijft mooi daar met alle prachtige huisjes en molens. En door te zeggen dat we verstoppertje gingen spelen, wilden alle kinderen ook mee… Natuurlijk ook warme chocomel gedronken, wafels gegeten en kaas en duivekater gekocht, want van de Zaankanters moeten de winkeltjes op de Schans het hebben op dit moment! #supportyourlocals"

Brigitte Kaandorp – Eh…
Twee seizoenen geleden stond deze grande dame van de cabaret op ons podium met haar voorstelling ‘Eh…’. Komende zaterdag, 16 januari, kunt u vanaf uw bank van deze heerlijke voorstelling genieten. Het leven met zijn onverwachte plotwendingen en zijwegen blijft Brigitte toch nog regelmatig overvallen. Gelukkig weet zij immer op glansrijke wijze haar reet te redden, om daar op de planken vervolgens vrolijk verslag van te doen. U ziet Brigitte Kaandorp om 20.25 uur op SBS6.

Podiumkids.nl – ‘Juffenballet’ van Maas theater en dans & Bontehond (vanaf 6 jaar)
Gooi de heksen van Roald Dahl, Harry Potter en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet. Een avonturenverhaal waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje. De juffen waren vorig seizoen  bij ons op bezoek in het theater en nu kunt u de voorstelling online bewonderen. Extra leuk nu we de juffen niet zo vaak zien!