De tips van kassadame Marja

Gezellige mensen opgelet! Deze donderdag deelt onze bijna pensionado Marja Heijne, kassadame van het eerste uur, haar tips voor het ZaanThuisTheater. Marja zal het theater ontzettend gaan missen maar blijft het Zaantheater regelmatig bezoeken als we weer open zijn. Zo verheugt Marja zich al enorm op de voorstelling ‘Marja’s Grote Tupper Topper Show’ op zondag 9 mei: “de voorstelling van Marja van Katendrecht wil ik u aanbevelen omdat je dan verzekerd bent van een avondje onbekommerd plezier.”, aldus onze eigen Marja. Helaas moeten wij nog even geduld hebben voor Marja van Katendrecht een bezoekje brengt aan het Zaantheater. Gelukkig heeft onze eigen Marja leuke en creatieve tips voor u verzameld. Met deze tips wordt de lockdown een gezellige bedoening!

Veel plezier en laat uw fantasie lekker de vrije loop.

Tip van Marja! Wandelroute Laarzenpad Noorderveen 2 km
Tussen de Nauernasche Vaart en de Dorpsstraat van Assendelft ligt noordelijk van de Communicatieweg een uniek drassig gebied: het Noorderveen, een zogenaamd veenmos-berkenbroek. In de winter is het per voet te betreden, maar dan alleen als het dagen stevig gevroren heeft. Dit stukje Noorderveen is vrijwel ontoegankelijk. Het is gevaarlijk te betreden, te drassig. Het is trouwens een beschermd Natura 2000-gebied. Als kind kwam je er zeker niet. Dit Noorderveen wordt niet voor niets door Westzaaners en Assendelvers ‘De Hel’ genoemd. Slecht land. Ik citeer uit een oud geschrift: ‘Want daar in dat land van water en slappen grond, daar heerschte hij, volgens de vaders en moeders oppermachtig, de Bullebak, die de stoute kinderen aan de benen trok en meevoerde naar zijn donker rijk, op den diepen, modderige bodem.’ Brrrrrrrrr. Er is nu een ongevaarlijke, minder drassige wandelroute aan de uiterste noordrand van Het Noorderveen. Een echte aanrader, probeer het ook een keer te bewandelen. Heel leuk met kinderen omdat je halverwege een trekpontje hebt.

De wandeling start vlak bij de watertoren. Volg na de Vrouwenverdrietbrug de Nauernasche Vaart richting Krommenie tot even voor Krijgsman op nummer 23. Pas op, je mist makkelijk de ingang. Bij de Dorpsstraat 667 eindigt de wandelroute. De plattegrond van het Laarzenpad Noorderveen vindt u hier.  

Nog een kleine tip van Marja, neem laarzen of stevige schoenen mee. Het heet namelijk niet voor niets het laarzenpad.

Tip van Marja! 'De woonkamer is een groot theater en de artiesten zijn wij'
De meesten onder ons zijn ouders of misschien al grootouders. Zelf ben ik een trotse oma en pas graag op mijn kleinkinderen. En dan spelen we wat af! De Corona houdt ons dicht bij huis en daarom maken we onze eigen voorstelling, gewoon in de woonkamer. Zodra de kleintjes binnen komen gaan de sokken en schoenen al uit, Oma, jij ook! De broekspijpen moeten omhoog want we gaan naar zee.
Het parket is het strand, met heerlijk warm zand. Het (liefst hoogpolig) kleed is de zee  en het is er heerlijk pootje baden, tot er een haai aan komt. Gelukkig heeft Hanna, mijn kleindochter, altijd de toverstaf bij zich waarmee ze hem doodschiet- ja, het is een harde wereld- en er kan weer gebaad worden. Lekker het zand van je voeten spoelen in de zee. Als we hete voeten hebben rennen we naar de keuken waar de witte plavuizen de verkoelende sneeuw verbeeldt en op de zwarte tegels kan heerlijk geschaatst worden. Koud gekregen? Gauw weer terug naar het strand. En wist u trouwens dat je in deze zee ook heerlijk kunt picknicken?

Oostpool Stream – ECHO (première)
Vrijdag 5 maart om 20:15 uur presenteert Oostpool de première van theatergroep ECHO op Oostpool Stream. Het livestreamplatform voor theater en dans live vanuit Huis Oostpool in Arnhem. ECHO is een zwart-komische one-woman-show over een moeder zonder moeder: Anna. De voorstelling vertrekt vanuit een intiem autobiografisch verhaal, om zich te ontvouwen tot verpletterende en ontroerende fictie. Een universele reflectie op leven en dood, op menselijke wortels, allesoverheersende angsten en de kringloop van het leven. Koop nu je tickets!

KIJKTIP: Yentl en de Boer in Concert op NPO 3
Geniet van Yentl en de Boer in Concert op NPO3 op vrijdagavond 5 maart om 22:20 uur. Het is inmiddels een beproefd concept: elke zomer verzamelen Yentl en de Boer hun allermooiste, grappigste en meest ontroerende liedjes en trekken ze samen met hun lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals, openluchttheaters en gezelligste Nederlandse theaters. Zo stonden ze eerder bijvoorbeeld op Lowlands, de Zwarte Cross, in het Amsterdamse Vondelpark en in een afgeladen Concertgebouw. Afgelopen zomer waren de dames weer buiten en binnen te vinden met een knallende reprise van dat alom geprezen theaterconcert. Voor wie het toen gemist heeft, of wie het nóg eens wil meemaken: nu op tv!

Maas theater en dans Livestream - Wijzer (4+) - Dansen tot de wekker gaat
Twee broertjes moeten naar bed, maar het lukt ze niet in slaap te vallen. Het is leuker om op de iPad te spelen. Maar als die uitvalt, fantaseren de broers hun eigen spel. Ze keten, dansen, nachtbraken, breken de tent af en maken papa boos. De wijzers van de klok tikken de uren weg. Uiteindelijk vallen ze in slaap. Dan gaat de wekker. De voorstelling ‘Wijzer’ is een fantasievolle, energieke dansvoorstelling voor kleuters met een mix van acrobatiek, hiphop, Afro-Caraïbische dans, een vleugje slapstick en schaduwspel. Op zaterdag 6 maart kunt u deze unieke voorstelling van Maas Theater en Dans om 15:00 uur via een livestream bekijken. De voorstelling duurt 60 minuten, inclusief voor- en naprogramma. Een familieticket kost €5,00. Boek nu je ticket en ontvang op 6 maart de juiste link in uw mailbox.

Introdans Livestream - Familievoorstelling PRETPAKKET 6+
Geniet met het hele gezin van de online voorstelling PRETPAKKET op zaterdag 6 maart om 20.00 uur. Rechtstreeks vanuit het theater in Nijmegen dansen de dansers van Introdans de huiskamer in. De voorstelling bestaat uit het humoristische werk van de Israëlische choreograaf Inbal Pinto. In PRETPAKKET danst Introdans de integrale versie van Wrapped. Delen uit dit ballet stonden eerder ook al op toneel. Hele zalen vol kinderen ‘klakten’ eerder al mee met het hilarische duet met de ‘klakkende’ danseressen. Artistiek directeur Roel Voorintholt wilde hier graag een vervolg aan geven. Zo ontstond het idee voor PRETPAKKET, een programma geheel gewijd aan het werk van Inbal Pinto.
Een ticket kost €2,99 en is verkrijgbaar via Stadsschouwburg Nijmegen (www.stadsschouwburgendevereeninging.nl)