De tips van gebouwbeheerder Erik

Deze donderdag is het de beurt aan Erik Smit, onze gebouwenbeheerder met een groot theaterhart, om zijn drie tips te delen zodat u vanuit huis kunt genieten van cultuur. Wist u dat… Erik al 33 jaar betrokken is bij het Zaantheater als meehelpend technicus voor verschillende Zaanse amateurtheatergezelschappen waaronder Rhetorica en Zaans Eenakterfestival? 
Veel plezier namens Erik!

Tip van Erik! - Bert Visscher – Zelden zoiets gezien
Het is tijd voor een beetje humor! Er is de afgelopen tijd enorm veel gebeurd en volgens Erik kan iedereen wel een ontspannen moment gebruiken om lekker te lachen. Cabaretier Bert Visscher is de grote favoriet van Erik. Bert is op NPO PLUS te zien met zijn show ‘Zelden zoiets gezien’ en u kunt NPO PLUS nu een maand gratis proberen. Vergeet niet uw favoriete snack erbij te pakken en lekker onderuit op de bank te gaan zitten voor deze energieke en enorm grappige show.

Tip van Erik! – ­­­­­­­­­­Online Masterclass De Flux Popschool met Cyril Directie, Joost Patocka & Stefan Kruger   
Erik komt graag in De Flux en was er regelmatig te vinden voor een avond vertier. “Ik mis de muzikale avonden bij De Flux en bandjes kijken”. De Flux en haar popschool organiseren een serie spraakmakende interviews met gevestigde artiesten die komen vertellen over hun instrument. In deze editie voelen zo’n beetje de beste en bekendste drummers van Nederland elkaar aan de tand over: tricks, licks, muzikale inspiratiebronnen, studeren, toffe drum modellen en nog veel meer. Zeer informatief voor diegenen die al drums spelen of drums willen leren spelen. Maar ook leuk voor diegenen die echt op ludieke wijze kennis willen maken met het meesterschap achter het instrument. Streamlink FLUX TV

Tip van Erik! – Mijn toneelleesclub – Theatermijn
Met het Zaanse Toneelhuis Theatermijn is Erik ook goed bekend en kind aan huis. Hij draagt deze club een warm hart toe in deze barre tijden. En ze zijn gestart met iets nieuws: de toneelleesclub. Het Zaans Toneelhuis is dé plek om nieuw toneel te ontdekken. In samenwerking met uitgeverij it&fb wordt er elke maand een (nieuw) Nederlands toneelwerk gekozen om samen -hardop!- te lezen en er daarna over van gedachten te wisselen. Alleen luisteren mag natuurlijk ook. 

Weg met Eddy Bellegueule – ITALive in samenwerking met Toneelschuur Producties  
Volgens het NRC Handelsblad is dit de absolute voorstelling van het jaar! Op vrijdag 22 januari om 20.30 uur kunt u ‘Weg met Eddy Bellegueule’ voor € 12,50 via livestream bekijken, rechtstreeks vanaf het Leidseplein bij u in de huiskamer. Met zijn autobiografische succesroman ‘Weg met Eddy Bellegueule’ veroverde Édouard Louis met één mokerslag de wereld. Het boek vertelt, zonder franje en met veel droge humor, het levensverhaal van een homoseksuele jongen in een extreem homofobe omgeving. Regisseur Eline Arbo maakte een bejubelde theatrale en muzikale bewerking van deze roman die nu eenmalig te zien is bij ITALive, (i.s.m. Toneelschuur Producties). Koop hier je tickets.

Voorlezen met Titus en Fien – Roodkapje, Doornroosje en Assepoester
Titus & Fien hebben weer iets leuks bedacht voor thuis! Dit keer in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Op 20, 21 en 22 januari lezen Titus & Fien verschillende sprookjes voor. Elke dag wordt er een nieuwe video geplaatst met op woensdag 20 januari: Roodkapje, donderdag 21 januari:  Doornroosje en op vrijdag 22 januari: Assepoester.