Danstips

Heeft u zin om thuis vanaf de bank te genieten vanaf de allermooiste dansvoorstellingen van topgezelschappen? Dat kan zowel live als op een moment dat het u uitkomt. Laat u meevoeren door hiphop, moderne dans en klassiek ballet.

Danstips

Traces left within - Jiří Kylián (Nederlands Dans Theater)
Van 3 februari t/m 19 februari is het Holland Dance Festival. De feestelijke openingsvoorstelling 'Traces left within' van het Nederlands Dans Theater op 3 februari is uitverkocht, maar niet getreurd. Op ndt.nl wordt 'Traces left within' om 19.30 uur op 3 februari live uitgezonden rechtstreeks vanuit Amare, de nieuwe cultuurtempel van Den Haag, naar uw woonkamer! Ook op vrijdagavond 4 februari en zaterdag 5 februari speelt de voorstelling om 19.30 uur via de livestream. De avond bestaat uit drie voorstellingen: 'Toss of a Dice' van meesterchoreograaf Jiří Kylián en twee wereldpremières. Trek uw joggingbroek aan en geniet. Klik hier voor kaarten.

R.I.O.T. Outside the box - Alida Dors  (Theater Rotterdam)

Choreograaf Alida Dors presenteert op maandag 7 februari ‘R.I.O.T. Outside the box’ – een eenmalige livestream die deels op straat in Rotterdam en deels in het theater gedanst wordt. In een mix van dans, film en muziek onderzoekt R.I.O.T. de mechanismen van een opstand. Een voorstelling met invloeden uit hiphop en moderne dans, met weinig show en bravoure. Door de coronamaatregelen is de voorstelling vaak uitgesteld, maar juist door er nu een livestream van de maken, kunnen zoveel mogelijk mensen ernaar kijken. Een kaartje kost zoveel als iemand ervoor kan/wil betalen. Klik hier voor kaarten.

Notenkraker & Muizenkoning - Het Nationale Ballet (NPO)
De Notenkraker is een balletklassieker uit 1892. Notenkraker & Muizenkoning is de Amsterdamse en hedendaagse versie ervan. Een feestelijk sprookje in Hollandse sferen. Onder meer met schaatsscènes op de Amsterdamse grachten, een huiskamer die verandert in een besneeuwd bos én een magische lantaarn die het publiek meevoert naar verre landen. Kortom een betoverend sprookje voor de hele familie. Een registratie van de voorstelling Notenkraker en Muizenkoning van het Nationale Ballet van 18 december 2021 is nu te zien op NPOstart.