Cabarettips

Kunt u niet wachten om weer eens heerlijk te lachen of ontroerd te raken door een cabaretvoorstelling? In de loop van 2022 staan er een heleboel fantastische cabaretiers op de planken van het Zaantheater. Om thuis alvast te genieten van mooie online voorstellingen hebben wij er vijf voor u geselecteerd. 

5 Cabarettips

Lebbis – De Bovengrens (Netflix)
Lebbis komt naar het Zaantheater en wel al op 16 februari met de voorstelling: 'De Ziel'. Wilt u helemaal voorbereid naar de voorstelling of heeft u nu al zin om een avondje te lachen? Dan kunt u zijn eerdere voorstelling 'De Bovengrens' bekijken op Netflix. Cabaretier Lebbis praat over een aantal absurde dingen in onze wereld en over het belang van echte ervaringen opdoen in ons leven.

Sanne Wallis de Vries - Gut (Videoland)
Sanne Wallis de Vries komt op 19 februari naar het Zaantheater met het voorstelling: 'Kom'. U kunt haar nu ook al vanaf de bank bewonderen met haar voorstelling: 'Gut'Sanne zette in deze voorstelling na een pauze van zeven jaar weer haar zelfspot, activisme, satire, zang, dans, flauwekul, persiflages en imitaties centraal. Ze schakelt tussen het ontleden van wereldreligies, een empathisch lied voor Geert Wilders en een ode aan haar held Prince. 

Veldhuis & Kemper - Geloof ons nou maar (Videoland)
Op 12 maart komen Veldhuis en Kemper met de voorstelling: 'Hou dat vast' naar het Zaantheater. Na een pauze tussen de twee mannen stonden zij in 2018 weer in het theater met de voorstelling: 'Geloof ons nou maar' en deze show kunt u nu terugkijken via Videoland. Het is hun meest persoonlijke voorstelling ooit en is confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend... Geloof ons nou maar!

Pieter Derks – Voor wat het waard is (NPO Start)
Pieter Derks staat op donderdag 14 april in het Zaantheater met de nieuwe voorstelling 'Uit het niets'. Op NPO Start kunt u alvast genieten van zijn vorige voorstelling 'Voor wat het waard is'Terwijl zijn dochter in het ziekenhuis ligt, kijkt Pieter Derks verwonderd om zich heen. Hij rekent op zijn eigen manier af met de waan van de dag. Zijn doel? Een vrolijke avond!

Anne Neuteboom – Kijk haar gaan (Netflix)
Het duurt nog even maar volgend jaar, op 23 maart 2023, komt Anne Neuteboom naar het Zaantheater met haar voorstelling: 'Effe niet met je mening'. Op Netflix staat haar voorstelling: 'Kijk haar gaan'. De bekroonde cabaretier Anne Neuteboom combineert comedy en maatschappijkritiek in een show waarin ze de vloer aanveegt met pessimisme en privilege. Ga daar maar even lekker voor zitten.