Zangvereniging Daniël de Lange

If music be the food of love, Sing on Genre: Stadsprogrammering

Gemengde zangvereniging Daniel de Lange bestaat 130 jaar.
Om dat heugelijke feit te vieren geven ze in samenwerking met het Westfries Mannenkoor en soliste M. van Geest een opera concert met de titel : ‘If music be the food of love, Sing on’.

Gemengde zangvereniging Daniel de Lange bestaat 130 jaar. Om dat heugelijke feit te vieren geven ze in samenwerking met het Westfries Mannenkoor en soliste M. van Geest een opera concert met de titel : ‘If music be the food of love, Sing on’.

In dit concert zal door middel van werken uit verschillende opera’s het verhaal van 'Romeo en Julia' belicht worden. Haat, jaloezie, strijd en bovenal liefde zullen de schitterende werken in één verhaal aan elkaar binden. Het slot van het concert zal bestaan uit een medley van de bekende musical ‘Westside Story’.

Gemengde Zangvereniging ‘Daniel de Lange’ is in 1989 gestart als kerkkoor, maar in de loop van de tijd is het repertoire gevarieerder geworden, nl. kerkmuziek, klassieke muziek, muziek uit musicals en eigentijdse muziek, kortom van Bach tot Beatles.

Het koor bestaat uit 58 leden en staat onder de vaste begeleiding van de dirigent: Frank de Ruyter en pianist: Hans Weenink en repeteert op de maandagavond in het verenigingsgebouw “Toon de Vrieshuis” in Zaandijk.

Lees meer op www.danieldelange.nl