Zaans Korenpalet 2020

In the Spotlight Genre: Stadsprogrammering

Een nieuw initiatief waarbij vier koren en het Zaantheater de handen ineen slaan om een heerlijke middag vol muziek te brengen.
Kom genieten van liedjes en muziek in zeer uiteenlopende stijlen, gebracht door: Out Cider, Evergreen, Fierstemmig en de musicalgroep van Bel Canto.

Out-Cider
Out-Cider is een Iers koor dat bestaat uit 10 zangeressen en 4 muzikanten. Er wordtzowel meerstemmig gezongen als solo's. De groep bestaat al 17 jaar, een stabiele bezetting, dus een hechte groep. Het verschil met de meeste andere koren is dat Out-Cider het doet zonder dirigent. De arrangementen worden zelf gemaakt.

Dameskoor Evergreen
Het koor telt 46 enthousiaste leden, verdeeld over drie stemgroepen. Elke maandagavond wordt in De Weremere in Wormer gerepeteerd en worden o.a. de high lights uit bekende musicals, films, popliedjes, en natuurlijk evergreens, gezongen. Evergreen treedt op op korenfestivals, maar ook laat het dameskoor om het jaar in een concert horen wat zij allemaal in haar reperoire heeft.

Fierstemmig
Het a capella herenkwartet “Fierstemmig” bestaat sinds 2006 en treedt op bij verschillende gelegenheden, in verzorgingstehuizen, en bij bijzondere kerkdiensten verjaardagen en crematies. Het repertoire is zeer divers en bevat naast Russische orthodox-liturgische gezangen en Russische volksliederen ook liederen in diverse West-Europese talen. De gezangen zijn van verschillende tijden, zowel klassiek als populair.

Bel Canto musicalgroep
Bel Canto is een vereniging die bestaat uit verschillende afdelingen: een operettegroep, een jeugdafdeling,een seniorenkoor, een dames popkoor en de musicalgroep.De musicalgroep van Bel Canto, bestaat uit 26 leden en heeft al veel musicals op haar naam staan. De groep heeft een uitgebreid repertoire waarbij uit de vele musicals mooie koorwerken afgewisseld worden met echte meezingers. Bij concerten dragen ook solisten hun steentje bij. Liedjes uit de musical De Jantjes zullen niet ontbreken, want eind maart, begin april 2020 wordt deze musical opgevoerd in De Kunstgreep in Oostzaan.