Zaans Dirigeertalent - De Finale

Locatie: FluXus, Westzijde 148 Genre: Muziek

LET OP: DEZE VOORSTELLING VINDT PLAATS IN FLUXUS

Op 17 maart 2020 komt Dominic Seldis, het kleurrijke jurylid van tv-programma Maestro én aanvoerder van de contrabassen in het Koninklijk Concertgebouw Orkest, naar het Zaantheater met zijn programma ‘Music, Maestro!’. In aanloop naar deze voorstelling organiseren het Zaantheater en FluXus de workshop Zaans Dirigeertalent. 

Op woensdag 26 februari nemen de 15 gekozen deelnemers het tegen elkaar op in de repetitieruimte van Het Zaans Showorkest. De kandidaten dirigeren daar allemaal hun favoriete stuk en krijgen feedback van een deskundige jury. De jury bestaat uit Henk Ummels, dirigent van Het Zaans Showorkest, Sebastian Ohm, dirigent, uitvoerend musicus en muziekdocent bij Fluxus, en juryvoorzitter Angelique Finkers, directeur van het Zaantheater. Vijf kandidaten mogen uiteindelijk door naar de finale op 11 maart!

De finale van het 'Zaans Dirigeertalent' is opengesteld voor publiek en vindt plaats in de Pasveerzaal van FluXus, Westzijde 148 in Zaandam. Na een spannende avond zal er één winnaar uit de bus komen. Hij of zij gaat met de eer naar huis, ontvangt van het Zaantheater twee vrijkaartjes voor de voorstelling 'Music, Maestro!' van Dominic Seldis op 17 maart én mag zelfs deelnemen tijdens deze voorstelling in de Albert Heijnzaal van het Zaantheater. Komt dat zien en ontdek of er talent schuilt in uw buurtgenoten als maestro voor een echt orkest!