Yamato

Chousensha / Challengers Genre: Dans & Show

De voorstelling begint met een slag op een gigantische taiko-drum, gemaakt van een vierhonderd jaar oude boom. Het geeft een geluid vol intensiteit dat het hele lichaam prikkelt. Vanaf dat moment neemt het Japanse Yamato u mee op een golf van energie.

De drummers gebruiken hun hele lichaam en ziel voor elke slag en komen zo tot een overweldigend percussiespektakel. De groep heeft respect voor de oude trommeltradities, maar innovatie is het sleutelwoord. De drummers zijn tevens verantwoordelijk voor alle andere elementen van de shows – toneelbeeld, licht, kostuums, choreografie – en bouwen de drums uiteraard zelf.

Het heeft Yamato tot de absolute wereldtop gebracht en ruim vier miljoen bezoekers zagen tot nu toe de ongeremde dynamiek, vertederende humor en delicate verstilling van de groep. Vanavond zijn ze te zien met een nieuw, overweldigend drumspektakel.

Voor deze nieuwe show verschijnen de drummers in kostuums van modeontwerper Kansai Yamamoto, die ook de meest iconische outfits voor David Bowie verzorgde, maar in het middelpunt blijft altijd de overweldigende energie en ritmiek van de drums.