Wende & Oostpool

De Wildernis Genre: Theater & Toneel

Na haar bejubelde voorstelling MENS presenteert Wende haar volledig nieuwe Nederlandstalige show 'De Wildernis'. In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het Nederlands Kamerkoor en een (inter-)nationaal artistiek team verkent Wende 'De Wildernis' in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinaire show. 

Wende: “De dingen die niet gezegd worden. De schaduwkant die we allemaal in ons hebben. Misschien schuilt in die wildernis wel juist wie we zijn in onze meest pure vorm, even onschuldig als wreed.

Over WENDE

Wende is een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Ze begon haar carrière in 2003 en maakte sindsdien zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 is ze huiskunstenares van Koninklijk Theater Carré en cureert daar jaarlijks haar eigen festival Kaleidoscoop, dat afgelopen zomer de opening was van de alternatieve Uitmarkt. In 2017, 2018 en 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Ze heeft ze een Edison in bijna elke categorie en was ze als actrice genomineerd voor een gouden kalf. In 2020 was ze te zien in de succesvolle tv-serie IM. Momenteel werkt Wende ook aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

concept & spel WENDE │ muziek Nils Davidse (piano), Nicky Hustinx (drums) Ariel Sin Yu Lee, Emma Nelson, Jesse van der Wel, Jobbe Hoebink, Julie Hasfjord, Merel, Phoebe Kirrage, Ruben Grevelink (zang) │ design Chloe Lamford | regie Stef Aerts │ dramaturgie Fanne Boland │ kostuumontwerp Wojciech Dziedzic │ creatief producent Wouter van Ransbeek │ muziekproducent Jan van Eerd │ geluidsontwerp Bob Willekens │ lichtontwerp Nick Verstand │ coproductie Stichting Wende, Toneelgroep Oostpool en Nederlands Kamerkoor met NKK NXT│ mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten