WAD live

Noordpool Orkest en Rob Buiter Genre: Show

‘WAD live’ is een muzikale filmhommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. Geniet van dit prachtige filmconcert met het het 42-koppige Noordpool Orkest voor het filmdoek en natuurjournalist en radiomaker Rob Buiter als verteller.

'WAD', overleven op de grens van water en land. De film van Ruben Smit, behaalde kort geleden de status van Gouden Film met inmiddels meer dan 120.000 bezoekers! De film is dit seizoen in het Zaantheater te zien waarbij de prachtige muziek die de film ondersteund, live wordt gespeeld door het Noordpool Orkest. 

De muziek van Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse is door dirigent Reinout Douma bewerkt in een nieuwe muzikale dramaturgie met veel ruimte voor improvisaties. Het publiek ziet de nieuwe montage van de film met veel nog niet eerder vertoonde beelden. 'WAD live' combineert beeld, muziek en verhaal, om de wadden op een unieke muzikale manier aan Nederland te tonen: elk jaargetijde, zowel onder als boven water. Douma: "We hebben een totaal nieuwe dramaturgie gemaakt van de beelden, muziek en de tekst. Daarmee is WAD live, zelfs voor mensen die de film al hebben gezien, een nieuwe belevenis en een muzikale artistieke hommage aan de wadden."

Vervanging Ruben Smiit
Natuurjournalist en radiomaker Rob Buiter, onder andere bekend als verslaggever voor het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, vervangt regisseur Ruben Smit als verteller bij de voorstellingen. Ruben Smit is uitgevallen door ziekte.

Openingsvoorstelling theaterseizoen
Met deze voorstelling openen wij het nieuwe theaterseizoen. Een gezellige avond met hapjes en drankjes. Leuk om elkaar na de lange zomervakantie weer te ontmoeten!


Eten & Extra's

 • Diner in MUZE

  Genre:Diner
  Zaal:MUZE-eten en drinken
  Lees meer
 • Pauzearrangement

  Genre:Arrangementen
  Zaal:Theaterbar
  Lees meer
 • Nagenietarrangement

  Genre:Arrangementen
  Zaal:Theaterbar
  Lees meer