Wëreldbänd

Släpstick (reprise) Genre: Show

"Ongekend hoog amusementsniveau, modern, vernieuwend en humoristisch," schreef de Volkskrant en gaf 5 sterren. Ook internationaal oogstte de Wëreldbänd groot succes. Dat is niet verwonderlijk, want Släpstick is muzikaal variété op lachwekkend hoog niveau, voor jong en oud en taal speelt geen rol. In deze ode aan de muzikale komiek geeft de Wereldband een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin en Laurel & Hardy. Onze programmeur Kim Muller vond de show zo goed, dat ze hem nóg een keer geboekt heeft.

Je waant je op een kermis in 1920. Vijf mannen zoeken hun weg over het terrein, verdwalen in een stomme film, staan oog in oog met de Comedian Harmonists, figureren in een komisch ballet en vinden elkaar per ongeluk terug in de boksring. In de schiettent winnen ze een enorme hoeveelheid muziekinstrumenten. Met adembenemende snelheid word je een avondlang meegevoerd in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt.

De Wëreldbänd won met Slapstick de Johan Kaart Prijs 2018, de prijs voor opmerkelijke prestatie op het gebied van theateramusement.