Vloeimans & Dobal

Viento Zonda Genre: Muziek

Trompettist Eric Vloeimans en pianist Juan Pablo Dobal voeren u een avond lang mee op de warme wind uit het zuiden, die in Argentinië de zwoele vooravond inluidt: de Viento Zonda. Geniet van de uitzonderlijke muzikaliteit van deze twee rasmuzikanten die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben. De innemende podiumpersoonlijkheid en het speelplezier van Vloeimans en het Argentijns temperament van Dobal zorgen ervoor dat u alles vergeet en wegdroomt naar zuidelijke sferen.

Deze twee rasmusici voeren u een avond lang mee op de warme wind uit het Zuiden, die in Argentinië de zwoele vooravond inluidt: de Viento Zonda.

'Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken’, zegt trompettist Eric Vloeimans vaak. Hij is hard op weg om zijn droom waar te maken; als één van de weinige jazzmusici is Vloeimans een echte publiekslieveling. Zijn uitzonderlijke muzikaliteit is daar net zozeer debet aan als zijn innemende (podium-)persoonlijkheid. Hij beoefent zeer verschillende muziekgenres dwars door elkaar, en heeft dan ook uiteenlopende bewonderaars als zijn ex-leerling Kyteman, Koning Willem-Alexander, Armin van Buuren en Matthijs van Nieuwkerk.

De Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal kwam in 1989 naar Amsterdam om in het toenmalige kwartet Viento del Sur te spelen. Hij heeft met vele grote namen in de klassieke muziekwereld samengewerkt. Sinds 2010 is hij de vaste pianist van het Karel Kraayenhof Tango Ensemble.