Veldhuis & Kemper

Geloof ons nou maar (reprise) Genre: Cabaret

“Je moet niet alles geloven wat ze zeggen”. Zélf nadenken. Kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet?

Zodat jij eindelijk weet wie je wel en niet moet geloven en tijd overhoudt voor de dingen die écht de moeite waard zijn. Lachen bijvoorbeeld! Veldhuis & Kemper namen een sabbatical van het duo, doken het leven in en snappen het nu eindelijk. In het uur van de waarheid zit er maar één ding op…

Het duo schuimde de afgelopen jaren de Nederlandse theaters af met maar liefst acht voorstellingen. Logisch dus dat ze het na 15 jaar tijd vonden voor een verfrissende pauze. Even los van elkaar. Nou ja even, pas een dik jaar later staken ze de koppen weer bij elkaar voor een nieuw programma. Onderwerpen genoeg zou je zeggen want de wereld staat in brand.
Maar zoals altijd als ze elkaar even niet hebben gezien gingen ze eerst bijpraten. En nog meer bijpraten. En nog meer… En voor ze het wisten was dat bijpraten de basis voor hun negende programma ‘Geloof ons nou maar’. Zonder twijfel de meest persoonlijke voorstelling die ze tot nu toe maakten. Confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend… Geloof ons nou maar.

Dit programma is genomineerd voor de Poelifinario in de nieuwe categorie Engagement.
De VSCD jury schrijft: “De voorstelling staat bol van de omhelzingen en de ongemakkelijkheid, de wederzijdse liefde en het onbegrip. Het zeer goed geregisseerde programma zorgt voor een prettig soort wrijving die het beste in het duo naar boven haalt.”