Trojan Wars

Het Nationale Theater / HNTjong Genre: Theater & Toneel

Een spectaculaire vijf uur durende marathonvoorstelling vol klassieke helden uit de Griekse oudheid naar het epos Ilias van Homerus over de Trojaanse oorlog. Een groots spektakel  waar je bij moet zijn geweest! Een spectaculaire vijf uur durende totaalbelevenis  met in de twee pauzes eten en drinken.

Voor Trojan Wars toveren we het theater om tot festivalterrein. Welkom in de beroemdste oorlog uit de geschiedenis. Laat je vijf uur lang meeslepen in de strijd tussen de Grieken en Trojanen. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe ver durf jij te gaan voor je ideaal? Wat doe je als je leven echt op het spel staat? Hoeveel kan je aan voordat je radicaal verandert? Een verpletterende bingewatch-marathon over de verwoestende en fascinerende kracht van oorlog.

Tien acteurs spelen meer dan 30 personages en nemen het publiek mee op een 5 uur durende road trip langs alle avonturen en clashes die samen de 'Trojan Wars' vormen. Net als in een Netflix-serie maar dan recht voor je neus. Tussendoor kun je eten en dansen en na afloop vieren we (hopelijk) de overwinning. Je zit er middenin en de enige weg is vooruit.

De bekende toneelschrijver Peer Wittenbols maakt een eigentijdse versie van dit verhaal, gebaseerd op de Ilias van Homerus, de legendarische fantasywerelden uit Game of Thrones en Lord of the Rings. Over diepe vriendschap, lafhartig verraad en onontkoombare liefde. Over het goede en het kwade. 

"Die had dingen gezien, die jij en ik niet durven te geloven.
Die had dingen gedaan waar zelfs een dier bang van zou worden…”