Tour de Monet

Flaneren langs de Zaan met Franse drankjes, hapjes en muziek Genre: Muziek

De Zaanstreek viert deze zomer dat het precies 150 jaar geleden is dat de Franse schilder Claude Monet onze streek bezocht en schilderde. Op zondag 4 juli dompelen De Bullekerk, Café De Fabriek en het Zaantheater het centrum van Zaandam daarom onder in Franse sferen. Flaneer langs de Zaan en geniet voor slechts €10 van drie Franse drankjes op onze drie Zaanse terrassen. De stempelkaart kan op 4 juli ter plekke worden aangeschaft bij een terras naar keuze.

Tijdens het flaneren komt u op straat schilders tegen van de Saense School voor Beeldende Kunst en klinken Franse klanken u in de oren. Bij het Zaantheater speelt het duo ‘Alors on Chante’ ieder uur de heerlijkste muziek. Accordeonist Jean-Louis van Dam trakteert samen met zangeres Rebecca Lobry op het terras van De Bullekerk, het terras van Café De Fabriek en het terras van het Zaantheater op een verrassingsoptreden. En vergeet ook niet om in De Bullekerk een kijkje te nemen bij de opening van de kunstmanifestatie ‘Door de ogen van Monet’ van Fluxus.

Tour de Monet is een doorlopende belevenis in de buitenlucht zonder vast start- of eindpunt. U kunt vanaf 14.00 uur beginnen bij een terras naar keuze en hier een stempelkaart voor €10 aanschaffen. Jean-Louis van Dam en Rebecca  Lobry laten hun muziek horen bij De Bullekerk rond 14.00 uur, bij De Fabriek rond 15.30 uur en bij het Zaantheater rond 16.30 uur. Meezingen met ‘Alors on Chante’ kan bij het Zaantheater rond 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.