Trudy de Jong & Theo de Groot

CHARLOTTE Jane Eyre BRONTË & broer BRANWELL Genre: Theater op de Dinsdagmiddag

*Deze voorstelling gaat door. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*​

Toneelgroep Dorst, met Trudy de Jong en Theo de Groot, brengt het verhaal van Charlotte Brontë en haar broer Branwell naar het theater. CHARLOTTE Jane Eyre BRONTË & broer BRANWELL is een voorstelling over liefde, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een vrouwonvriendelijk wereldbeeld.

Twee mensen met literaire ambities. Charlotte proeft door doorzettingsvermogen en nietsontziende ambitie uiteindelijk het succes. Haar broer Branwell – de grote belofte van wie het meeste werd verwacht  – richt zichzelf te gronde en gaat kapot aan een fatale  liefde. Twee hoogst intrigerende karakters. 

Actrice Trudy de Jong is winnares van de Theo d’Or in 1997 en de Colombina in 1991. Bij het het grote publiek is zij vooral bekend van tv series Overspel en Divorce. In Judas speelde zij de moeder van Holleeder en in musical Soldaat van Oranje was zij koningin Wilhelmina. Bij Toneelgroep Dorst speelde zij haar alom bejubelde solo Coco Chanel. Theo de Groot is acteur, schrijver en producent. Hij  speelde bij vele theatergezelschappen en in producties van Gerardjan Rijnders, Peter Oosthoek, Leonard Frank, Theu Boermans, Liliane Brakema en Frans Strijards. 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling! 
------------------


Extra info

Theater op de Dinsdagmiddag 
Deze voorstelling is onderdeel van Theater op de Dinsdagmiddag.


Credits: 
Regie: Mirjam Koen 
Tekst: Theo de Groot