Tim Fransen

De mens en ik Genre: Cabaret

*Deze voorstelling is verplaatst van 22 april 2021 naar 6 april 2022. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. Maar wel een zoogdier dat zout en peper over zijn eten strooit. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Zijn nieuwe voorstelling 'De mens en ik' is zoals we die van Tim Fransen kennen, muzikaal, filosofisch, geëngageerd, geobsedeerd met fallussen en ontzettend grappig.

In zijn voorstelling 'De mens en ik' zijn het buitenaardse wezen die zich in een reeks dromen tot hem wenden. Deze buitenaardse buitenwacht dreigt het leven op aarde te vernietigen en verzoekt hem met klem een prangende vraag te beantwoorden: voegt de mensheid meer goeds toe aan het universum, of juist meer leed en ellende? Tim vraagt zich af of we niet een al te hoge dunk hebben van onszelf. 

De pers over 'De mens en ik'
De Volkskrant ★★★★★ "Tim Fransen balanceert perfect tussen ideeën en een geweldige hoeveelheid geestigheid."

Over Tim Fransen
Tim (1988) is cabaretier en filosoof. Hij rondde de studies filosofie en psychologie cum laude af aan de UvA. In 2011 werd hij lid van het collectief Comedytrain. Met zijn eerste filosofische cabaretvoorstelling 'Het failliet van de moderne tijd' won hij de Neerlands Hoop, de prijs voor het grootste cabarettalent. Voor zijn tweede solovoorstelling Het kromme hout der mensheid ontving hij de Poelifinario. Tim Fransen debuteerde als schrijver met zijn filosofische boek Brieven aan Koos. 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Recensiequotes