‘Tijdelijk abnormaal’ door Patricia Sierink en La Cantante

FluXus en Zaantheater presenteren Amateurkunst NU Genre: Stadsprogrammering

*Deze voorstelling is verplaatst van 20 maart 2021 naar 29 mei 2021. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.* 

De persconferentie is afgelopen. Zittend op de bank staar ik voor me uit en zet me schrap voor alles wat er gaat komen. 

Sinds het begin van de Coronacrisis zingt en schrijft Patricia bloedeerlijk over wat ze meemaakt. Daar heeft ze als thuiswerkende single ook alle tijd voor. Niet meer genieten van een musical in Londen, maar zorgen om toiletpapier. Nauwelijks nog echt menselijk contact, wel de kans om piano te leren spelen. Nu alles zo anders is, kijkt ze naar zichzelf en haar leven. Dat stemt soms behoorlijk somber, maar het roept ook wilskracht op om er iets van te maken. Je moet het gewoon doen!

‘Tijdelijk abnormaal’ is een tijdsdocument dat nog niet klaar is. We zitten namelijk nog wel even in het ‘nieuwe normaal’. Daarom heeft Patricia haar docent Jerney Molenaar gevraagd om met leerlingen van haar zangschool La Cantante het tweede deel van deze voorstellig te verzorgen.

Credits: 
Geschreven en gespeeld door Patricia Sierink
Gezongen door Cantantes en leerlingen van La Cantante o.l.v. Jerney Molenaar

FluXus en het Zaantheater slaan de handen ineen om amateurkunstenaars de kans te bieden zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. In negen voorstellingen geniet je van Zaankanters, die zich door alle omstandigheden niet uit het veld laten slaan, maar hoop putten uit wat  kunst hun brengt. Ze willen het graag met je delen!

FluXus, organisator van de jaarlijkse iktoon-maand van de amateurkunst in Zaanstad, merkt dat er grote behoefte is bij spelers, zangers en muzikanten om zichzelf te laten zien en horen. Majanka Fröhlich van FluXus: “Door corona viel iktoon in het water en de vele voorstellingen die zijn gemaakt, worden keer op keer geannuleerd. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Groepen repeteren op afstand en er worden zelfs speciale coronavoorstellingen gemaakt. Maar waar kunnen deze amateurkunstenaars op een goede en veilige manier terecht?”

Kansen in het Zaantheater
Het Zaantheater ziet met grote spijt gaten ontstaan in de programmering van het najaar. De huidige regels bepalen dat er maar voor 30 mensen publiek mag worden gespeeld. Sander Buckers van Zaantheater: “Onze handen jeuken om voorstellingen te presenteren. Het is pijnlijk dat dit voor veel professionals onhaalbaar is. Voor de Zaanse amateurkunstenaars creëren we nu een prachtige kans.”

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------