Theatergroep Suburbia

Bedrog | Pinter Genre: Theater & Toneel

Emma en Robert zijn getrouwd, Jerry is de beste vriend van Robert, Jerry en Emma zijn minnaars, Robert weet van de affaire, maar Jerry weet niet dat hij het weet…. Harold Pinter is een van de grootste Britse toneelschrijvers en schreef ‘Bedrog’ als een autobiografische reis terug door de tijd. In negen verschillende momenten ontrafelt Pinter op ingenieuze én genadeloze wijze het web van leugens en intriges. Iedereen bedriegt iedereen in deze geraffineerde driehoeksverhouding, maar uiteindelijk bedriegen zij vooral zichzelf. De regie is van Olivier Diepenhorst.

Iedereen bedriegt iedereen in deze geraffineerde driehoeksverhouding. Maar het grootste bedrog plegen Emma, Robert en Jerry uiteindelijk aan niemand anders dan aan zichzelf.

Regisseur Olivier Diepenhorst maakte voor Suburbia eerder het lovend ontvangen Eenzame begeerte: “Prachtige, verstilde momenten creëren op het toneel: dat kán deze regisseur.” (NRC).

Tekst: Harold Pinter
Regie: Olivier Diepenhorst
Spel: Jessie Wilms, Matthijs IJgosse, Justus van Dillen

Deze voorstelling is ook te bestellen in onze Toneelbundel, waar u meerdere toneelvoorstellingen kunt combineren tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Meer informatie hierover vindt u hier.