Theatergroep Kwatta & Oorkaan

De familie Van Nielie breekt de tent af (6 tot 106 jaar) Genre: Jeugd & Familie

Theatergroep Kwatta & Oorkaan brengen avontuurlijk muziektheater voor de hele familie, bomvol liedjes, live muziek en poppen. Dit avontuur is geschreven door Gouden Griffel-winnaar Simon van der Geest.

Het is winter, iedereen heeft het koud, Jonathan is jarig en dan…. gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de Familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt. Maar de Familie van Nielie is niet alleen. Ziet Jonathan dubbel, of zijn dat echt twee meisjes die sprekend op elkaar lijken? En wat komt daar met stramme passen aangebliep-bliep-bliept? Waarom krijgt oma Wil steeds geheimzinnige telefoontjes? Als een groot gevaar dreigt, lijkt Jonathan de enige die de familie kan redden. Maar waar is hij gebleven? Bij de Familie van Nielie weet je het maar nooit. 

Regisseur Josee Hussaarts en tweemaal Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest werkten eerder samen voor de voorstelling Dissus, naar het gelijknamige boek van Simon van der Geest. Deze grote zaalvoorstelling werd bekroond met de Zilveren Krekel. Oorkaan is verantwoordelijk voor het muzikale aandeel. Zij nodigde componist Steven Kamperman uit, stelde het muziekensemble samen en verzorgde de muzikale dramaturgie. Kwatta en Oorkaan integreren in deze muziektheatervoorstelling theater en muziek op unieke wijze.

De pers over de eerste voorstelling 'De Familie van Nielie':

Theaterkrant(****): ''Nieuwe familie heeft alles in zich om jaren te blijven boeien.'' 
Musicalworld: ''De personages zijn zeer herkenbaar.''