Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder (première)

Theater WEI (vanaf 8 jaar) Genre: Jeugd & Familie

LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling!

Sluit de herfstvakantie spetterend af en kom met de hele familie naar het Zaantheater! Aron en Stefanie houden een spreekbeurt over de schilder Claude Monet. Gaandeweg komen ze echter tot de ontdekking dat Monet méér was dan alleen maar een schilder. Dat hij moest vluchten met zijn vrouw en kind voor een oorlog in zijn eigen land. En Aron weet hoe dat voelt… Een muzikale voorstelling waarbij we terecht komen in een levend schilderij.

Claude Monet was in 1871 vier maanden in Nederland, in Zaandam. Hij schilderde daar zesentwintig schilderijen, die nu in musea over de hele wereld hangen. Nederland is daar nog altijd heel erg blij mee. Tijdens hun spreekbeurt over de schilder Claude Monet komen Aron en Stefanie erachter dat toen Monet per boot aankwam, de mensen helemaal niet zo blij met hem waren. Hij was namelijk samen met zijn vrouw en kind op de vlucht voor een oorlog, en daarom hielden ze hem als vluchteling heel streng in de gaten. Ze waren bang dat hij hier iets kwam halen. Niemand had er ooit over nagedacht dat hij hen misschien ook iets te bieden had.

Aron vindt de spreekbeurt ineens lastig worden. Hij is ook met een boot uit zijn land gevlucht. Hij herkent zich in het verhaal van Monet en het gevoel niet gewenst te zijn. Hij zou het liefst helemaal niet opvallen en verdwijnen in de massa. Stefanie vindt dat stom. Zij valt namelijk nooit op. Iedereen vergeet haar. Zij zou willen dat ze eens wat aandacht zou krijgen door een bijzonder levensverhaal.

‘Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder’ is een muzikale voorstelling waarbij de acteurs terecht komen in een levend schilderij. Een voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

*Deze voorstelling is verplaatst van 22 mei 2021 naar 24 oktober 2021. Bezoekers met kaarten hebben bericht gehad.*