De Tovenaar van Oz (vanaf 6 jaar)

Theater Terra Genre: Jeugd & Familie

Wie is er niet groot geworden met het verhaal over 'De Tovenaar van Oz'? We herinneren ons allemaal het moment waarop Dorothy de hakken van haar magische rode schoentjes tegen elkaar klakt en zachtjes zegt: "there's no place like home". Beleef nu het meest magische avontuur aan de andere kant van de regenboog! De nieuwe familiemusical De Tovenaar van Oz, naar het boek van L. Frank Baum, door Theater Terra. Voor de hele familie vanaf zes jaar.

Het boek The Wizard of Oz van kwam in 1900 uit en werd daarna meerdere keren verfilmd en in het theater opgevoerd. Theater Terra maakt nu een prachtige familievoorstelling van het verhaal, waarin Dorothy als meisje op een boerderij woont en droomt over een sprookjesachtige wereld, ergens achter de regenboog. Een grote wervelwind voert haar weg naar het magische land van Oz. Daar ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een roestige blikken man zonder hart en een bange leeuw zonder moed. Samen gaan ze op pad op de Grote Gele Weg om de Tovenaar van Oz te vinden. Hopelijk vervult die Dorothy’s grootste wens: veilig terug naar huis gaan!

Selfie met Dorothy
Na de voorstelling mag iedereen met Dorothy op de foto!

Over Theater Terra
Theater Terra maakt al meer veertig jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in heel Nederland en Vlaanderen. Daarnaast spelen voorstellingen van Theater Terra over de hele wereld, onder andere in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië. Bekende voorstellingen van Theater Terra zijn 'Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou', 'Welterusten Kleine Beer' en 'De Kleine Zeemeermin'. Theater Terra heeft in de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, waaronder de Zilveren Krekel en meerdere Musical Awards. 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

Makers
Naar het boek van L. Frank Baum | Script & liedteksten: Marc Veerkamp | Muziek: Fons Merkies | Regie: Wesley de Ridder | Decor-, Poppen- en Kostuumontwerp: Kathelijne Monnens | Lichtontwerp: Bart van den Heuvel | Geluidsontwerp: Erwin van den Broek | Uitvoerend Producent: Eline Voorn | Producent: Michiel Morssinkhof