Theater Na de Dam

Vijf Zaankanters zingen Genre: Muziek

'Vijf Zaankanters zingen' gemist? Kijk het herdenkingsconcert hier terug.

Op de avond van 4 mei 2021 brengen vijf zangers met Zaanse roots in het Zaantheater mooie nummers over oorlog, vrede, vrijheid, verlangen en herdenken. Vanuit huis kunt u dit bijzondere liedjesprogramma bijwonen. Aanmelden is niet meer nodig. Bekijk de voorstelling hier op 4 mei om 21:00 uur.

Na de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich ook dit jaar in om deze dag extra betekenis te geven, al is het dit keer vooral online. Tijdens de twaalfde editie van 'Theater Na de Dam' spelen om 21:00 uur gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Ook het Zaantheater doet mee met deze belangrijke herdenking. Begeleid door Wim Veenhof op de piano en Gert Wantenaar op accordeon en bandoneon brengen Zaankanters Joost Spijkers, Daphne Groot, Sam Eggenhuizen, Bruun Kuijt en Jeannine la Rose de mooiste nummers over oorlog, vrede, vrijheid, verlangen en herdenken. Ook al kunnen we nog niet fysiek samen zijn, toch voelen we ons met elkaar verbonden door (digitaal) samen te zijn en te genieten van prachtige muziek van Charles Aznavour, Vera Lynn, Willem Wilmink, Nina Simone en anderen.

Bekijk deze voorstelling op 4 mei om 21:00 uur vanuit huis via ons YouTube-kanaal. Aanmelden is niet meer nodig.

Samen online herdenken en de vrijheid vieren op 4 en 5 mei
Het Zaantheater slaat de handen ineen met de Bullekerk en 4 en 5 mei comité Zaanstad om juist nu, ten tijde van de Coronacrisis, met 4 en 5 mei samen een mooi online programma aan te bieden aan de bewoners van Zaanstad. Klik hier om het hele programma te bekijken.


Extra info

De regie is in handen van Bruun Kuijt. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het 4 en 5 mei Comité Zaanstad en Fonds Podiumkunsten. De voorstelling is op 4 mei ook op RTV-Zaanstreek te zien.