The Timisela Brothers

Hotperdommenou! (reprise) Genre: Theater & Toneel

Henry en Joshua worden uitgenodigd als 'surprise act' op de troostdienst van een overleden fan. Aan het eind van de bijeenkomst vraagt een oudere vrouw of ze met hen mag meerijden.

De roadtrip begint vanaf dat moment en verandert al snel in een achtbaan vol kwetsbaarheid, radicalisering en geloof. Een voorstelling waar herkenbaarheid een grote rol speelt, waar je entertainment krijgt zoals alleen Henry en Joshua het kunnen brengen en waar de lach en de traan aanwezig zijn. Hotperdomme Nou! is een fictief verhaal gebaseerd op waargebeurde ervaringen uit het leven van Henry en Joshua. Over opgroeien in de Molukse gemeenschap, in aanraking komen met mystiek en het bovennatuurlijke. Over theatermaken als noodzaak. Met succes. Maar ook over radicalisering en de wapens oppakken. En, wanneer voel jij je nou Nederlands? Geloof en doorzettingsvermogen hebben altijd een rode draad gevormd in het eerdere werk van The Brothers Timisela. Maar in Hotperdomme Nou! krijgt het een diepere dimensie. Het plotselinge overlijden van hun moeder tijdens de vorige theatertour was een mokerslag en een rustperiode werd aangeraden. Toch bleven ze schrijven en dit vond zijn weg op het podium. De uitspraak ‘Hotperdomme Nou’ is een krachtterm die werd gebezigd door met name de 1e generatie Molukkers in Nederland en is daarmee ook een eerbetoon aan deze groep. Het drukt de woede en onmacht uit, maar tegelijkertijd heeft deze groep bewezen over een gezond overlevingsmechanisme te beschikken. Henry en Joshua putten daar inspiratie uit. Een openhartig programma gebaseerd op waargebeurde ervaringen. Wegens succes nog een keer te zien.

Ze kwamen uit het niets en opeens stonden ze overal in de Nederlandse theaters voor uitverkochte zalen. Dat was eigenlijk niet eens de bedoeling. In die periode veranderde er veel voor de broers Henry en Joshua. Ze werden vader. Verloren plotseling hun moeder. Het publiek wilde ondertussen meer, meer en meer. Vervolgens namen ze rust. Eventjes maar… want ze zijn terug! De keerzijde van het succesverhaal blijkt net zo boeiend

Na het grote succes van hun vorige voorstellingen (Het Geheim van The Brothers Timisela, Enkeltje Toekomst en De Liepde Show) zijn de broers terug in het Zaantheater met hun nieuwste voorstelling Hotperdommenou!.

Met lekkere hapjes:
Na afloop kunt u (tegen betaling) genieten van Indonesisch gerechtje van kipsaté, longton en groenten. Dit wordt vanuit een buffet in de foyer geserveerd door vrijwilligers van de Indonesische/Molukse gemeenschap in samenwerking met Yvonne Kelatow.