The Mousetrap

Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Frederik Brom en Roos van Erkel Genre: Theater & Toneel

The Mousetrap, Agatha Christie’s legendarische moordmysterie, staat in het Zaantheater.

The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. Het verhaal is nooit verfilmd. De waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen… Tot in het theater!

Het verhaal

In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd. Hij vermoedt dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben en de spanning loopt verder op wanneer er plotseling een tweede slachtoffer valt. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, maar ook de moordenaar niet.. 

Een meesterlijk moordmysterie waarbij het publiek bedrogen en geplaagd wordt door een plot met meer wendingen dan een draaitol!

De pers over The Mousetrap:

''Een aanrader om naartoe te gaan!''- Scenes

''Het plot zit ingenieus in elkaar!''- Volkskrant

''Een spannend mysterie met een verrassende plottwist.''- Theaterkrant

 


Extra info

*Deze voorstelling is verplaatst van 5 februari 2022 naar 11 mei 2023. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

Credits
Producent: Rick Engelkes Theater Producties
Cast: Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom, Han Oldigs en Danny Westerweel
Regie: Jasper Verheugd