Toneelgroep Maastricht

Peachez Genre: Theater & Toneel

*Deze voorstelling is helaas definitief geannuleerd. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

Maar we hebben goed nieuws! Toneelgroep Maastricht heeft besloten de voorstelling een aantal dagen via een livestream te spelenZo kunt u toch nog genieten van deze prachtige voorstelling. Weliswaar niet vanuit het theater, maar vanuit uw eigen huiskamer. Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling is een theaterbewerking van auteur Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez. Toneelgroep Maastricht brengt met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. 

Dinsdag 1 t/m donderdag 3 december en dinsdag 8 t/m donderdag 10 december zal toneelgroep Maastricht de voorstelling 'Peachez' spelen via het online platform Zoom. De voorstelling begint elke dag om 20.00 uur en duurt ongeveer één uur. U kunt hier kaarten reserveren. tickets reserveren. De toegang is gratis maar als u Toneelgroep Maastricht een warm hart toedraagt en wilt steunen in deze onzekere tijd kunt u een donatie doen.

Michel Sluysmans, regisseur Peachez: “Het programma Zoom maakt, net als in het theater, een daadwerkelijke live-ontmoeting mogelijk tussen publiek en spelers. We kunnen elkaar zien, horen en dus voelen. Voor de zomer heeft onze voorstelling Brieven uit Genua, die ook via Zoom werd gespeeld, veel positieve reacties mogen ontvangen van ons publiek. We hopen dan ook dat de online-versie van Peachez in staat is binnen het huidige tijdsgewricht een optimaal alternatief te bieden voor een gedeelde collectieve ervaring.”

Porgy Franssen speelt een professor op zekere leeftijd die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een voor hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, gespeeld door Maartje van de Wetering. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Franssen en Van de Wetering spelen een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Peachez is de vierde samenwerking tussen Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans bij Toneelgroep Maastricht.

Peachez werd door Elsevier bestempeld als “de beste voorstelling van het jaar” (*****).

Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie: Michel Sluysmans 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Recensiequotes

  • De Volkskrant “…voorbeeldig gespeeld door Porgy Franssen en Maartje van de Wetering, in een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans.”
  • Scenes “Peachez is opnieuw een pareltje.”

Extra info

Theater in de middag 
Deze voorstelling is onderdeel van Theater in de middag. Voor wie overdag tijd en zin heeft, zijn er bij het Zaantheater diverse middagvoorstellingen te bezoeken, zowel doordeweeks als in het weekend.

Deze voorstelling speelt om 16.00 en 20.15 uur.