Toneelgroep Maastricht

Peachez Genre: Theater & Toneel

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling is een theaterbewerking van auteur Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez. Toneelgroep Maastricht brengt met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. 

Porgy Franssen speelt een professor op zekere leeftijd die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een voor hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, gespeeld door Maartje van de Wetering. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Franssen en Van de Wetering spelen een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Peachez is de vierde samenwerking tussen Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans bij Toneelgroep Maastricht.

Peachez werd door Elsevier bestempeld als “de beste voorstelling van het jaar” (*****).

Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie: Michel Sluysmans 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Recensiequotes

  • De Volkskrant “…voorbeeldig gespeeld door Porgy Franssen en Maartje van de Wetering, in een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans.”
  • Scenes “Peachez is opnieuw een pareltje.”

Extra info

Theater in de middag 
Deze voorstelling is onderdeel van Theater in de middag. Voor wie overdag tijd en zin heeft, zijn er bij het Zaantheater diverse middagvoorstellingen te bezoeken, zowel doordeweeks als in het weekend.

Deze voorstelling speelt om 16.00 en 20.15 uur.