Tg Maastricht - King Lear

Huub Stapel, Wilfried de Jong e.a. Genre: Theater & Toneel

King Lear is een klassieker die u gezien moet hebben. Het verhaal over de oude koning Lear die zijn rijk wil verdelen onder zijn drie dochters staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. Regisseur Servé Hermans maakt er een voorstelling van met een beeldende enscenering en een grote sterrencast. Met Huub Stapel als King Lear, Wilfried de Jong als de nar, Porgy Franssen, Sylvia Poorta en anderen. De bewerking is van Jibbe Willems.

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraag hij hun hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar.

Regisseur Serve Hermans heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. In 2015 bracht hij samen met Jibbe Willems een veelgeprezen, muzikale Othello naar de theaters. “Jibbe Willems schaart zich in één klap onder de grote Shakespeare-vertalers. Scherp, geestig, verbluffend snel schakelend tussen rauw en poëtisch”, aldus Trouw. Ze werkten daarna samen aan Eyes wide shut, Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal en La Superba.

Met: Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft, Sylvia Poorta, Hans Trentelman, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Louis van Beek, Hans van Leipsig en Elisabeth De Loore
Tekst: William Shakespeare
Bewerking: Jibbe Willems
Regie: Servé Hermans

Let op: de voorstelling begint om 19.30 uur