Zoomvoorstelling 'Carmen' met Tania Kross

Inclusief nagesprek Genre: Opera

Na het succes van de vorige Zoomvoorstelling met Nasrdin Dchar organiseren wij een nieuwe exclusieve online voorstelling. Op maandag 10 mei kijken we gezamenlijk via videoplatform Zoom naar de registratie van de vurige opera 'Carmen', met zangeres Tania Kross in de hoofdrol. Programmeur Kim Muller heet u welkom en na afloop schuift Tania Kross hoogstpersoonlijk aan voor een nagesprek en het beantwoorden van al uw vragen. 

Heeft u zich aangemeld voor deze voorstelling? Neem dan even de tijd om onze handleiding door te nemen zodat u optimaal kunt genieten van deze unieke Zoombeleving.

In de bevestigingsmail staat de Zoomlink voor de bijeenkomst. 

Over de voorstelling
Met uitzonderlijk veel succes liet Tania Kross haar jeugddroom in vervulling gaan: een speciaal voor haar bewerkte versie van haar lievelingsopera Carmen. De voorstelling kreeg prachtige recensies en vond overal veel bijval. Tania weet heel Nederland mee te slepen in dit liefdesverhaal vol passie en verraad. Het meesterwerk van Georges Bizet met alle bekende aria’s en melodieën blijkt in een fris, modern jasje nog altijd de gemoederen behoorlijk bezig te kunnen houden.

De titelrol is Tania op het lijf geschreven: zij maakt van Carmen een vurige en krachtige, zelfstandige vrouw. Zoals Tania zegt: ‘ík bepaal waar ik naar toe ga, ík bepaal op wie ik verliefd word, ík bepaal wie ik ben’. Nadat ze Carmen vertolkte bij onder andere de Staatsopera Stuttgart en op het prestigieuze Glyndebourne Opera Festival maakte Tania met deze speciaal voor haar gemaakte versie een tournee langs uitverkochte zalen door heel Nederland. 

Arrangeur Thijs Borsten combineerde de schitterende muziek van Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige dans uit de zuidelijke provincies van Spanje waar het verhaal van Carmen zich afspeelt, en maakte zo een sprankelende, eigentijdse versie van Tania’s lievelingsstuk.

Tania Kross wordt bijgestaan door de Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen in de rol van Micaëla en tenor Charles Hens als Don Jose. We zien Carlos Denia, een van de beste flamenco-zangers van Spanje, als toreador Escamillio.

Over Tania Kross
Tania Kross, in 1976 geboren op Curaçao, zong in alle belangrijke concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen, en Carnegie Hall in New York. De titelrol van Carmen heeft zij eerder vertolkt bij Staatsoper Stuttgart, Latvian National opera in Riga en op het prestigieuze Glyndebourne Opera Festival. Kross is een graag geziene gast op televisie en draagt daar met verve haar liefde voor muziek uit voor een nieuw publiek.Extra info

Fotocredits: Anne van Zantwijk en Bas Losekoot.