Sven Ratzke

Where are we now i.s.m. Podium de Flux Genre: Muziek

*Deze voorstelling is verplaatst van maandag 7 juni 2021 naar zaterdag 30 april 2022. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

Sven Ratzke werd wereldwijd geprezen om zijn vertolking van Bowie in zijn eerdere show 'Starman'. Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, bewijst hij wederom met zijn nieuwste show ‘Where Are We Now’. Hierin laat hij in een intieme setting de kwaliteiten van Bowies nummers in al zijn puurheid zien. Zowel de poëtische eenvoud ervan als zijn universele thema’s komen aan bod. Klassiekers als ‘Heroes’ en ‘Ashes to Ashes’, maar ook juweeltjes als ‘Life on Mars?’ stralen in prachtige nieuwe arrangementen.

Ratzke is een entertainer en verhalenverteller pur sang die prikkelt, verwart en verleidt. Hij neemt je mee op reis door het haast filmische Bowie-universum en direct ook door het zijne. Feiten, fictie, anekdotes en onderonsjes met het publiek versmelten tot een spannend geheel. Sven speelde met deze show reeds in Australië, Europa en New York. Overal werd de show overladen met louter 5 sterren recensies en staande ovaties. Nu is hij eindelijk terug in Nederland!

De pers over 'Where Are We Now'
"Sven Ratzke zingt Bowie met intens en beheerst Pathos" NRC ★ ★ ★ ★ 

"Dichter dan dit kun je niet bij Bowie komen" TROUW ★ ★ ★ ★

"Prachtige emotionele ode aan Bowie" De Telegraaf ★ ★ ★ ★

Over Sven Ratzke
Sven Ratzke (Nijmegen, 1977) is een Duits-Nederlandse zanger en entertainer die internationaal toert met zijn onemanshows. Zijn shows worden omschreven als een mix van modern en vaudeville, waarin hij verschillende muziekstijlen zich eigen maakt. Ratzke is een entertainer die jazz, chanson en pop mixt. Zijn verhalen lijken een crossover tussen conference en bizarre stand-up. Ratzke woont in Berlijn en Amsterdam.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Poppodium De Flux.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Recensiequotes

  • Braodway World, New York City “This show is one of the greatest cabaret values in New York City”
  • Romance Daily News, New York City “This fabulous show is a Must-See!”
  • Tagesspiegel "Ratzke bevestigt met deze avond zijn status als fenomenale, veelzijdige zanger, conferencier en allround artist"
  • Berliner Morgenpost “Een showman van een heel bijzonder kaliber. In zijn grappige en bizarre verhalen verliest men zich maar al te graag. Een buitengewoon ontroerende en opwindende avond"

Extra info

Samen naar het theater met De Zaanse Regenboog
Wilt u graag naar een voorstelling maar liever niet alleen of vindt u het gewoon leuk om samen met een groepje te gaan. Geef u dan op voor de Film en Theater appgroep van de Zaanse Regenboog. In de app worden film- en theatervoorstellingen(LHBTIQ+ gerelateerd) in Zaanstad gedeeld. U kunt aangeven of en wanneer u naar de film/theater wilt en andere sluiten zich daar geregeld bij aan. Ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Wilt u een keer mee: mail uw naam en 06-nummer naar dezaanseregenboog@gmail.com en join the club!