Sven Ratzke

Where are we now i.s.m. Podium de Flux Genre: Muziek

*Deze voorstelling is verplaatst van maandag 7 juni 2021 naar zaterdag 30 april 2022. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

Ratzke laat in Where are we now een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. 

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show 'Starman' al bewezen. Het bezorgde hem wereldfaam en Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken. In zijn nieuwe show staan vergankelijkheid, liefde en de dood centraal, de terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke, zanger en entertainer, je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in Nederland te zien is!

Van ‘Ground control to Major Tom’ tot ‘Look up here I’m in Heaven’. Ratzke verleidt je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène.

Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid, in een uitgeklede setting van zanger en begeleider.
Met geheel nieuwe en spannende arrangementen duiken zij in het repertoire van Bowie zoals nooit eerder is gedaan.

Grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’, juweeltjes als ‘Ashes to ashes’ en ‘Lady grinning soul’, erfgoed zoals ‘Lazarus’ en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot.

Bowie, de meest innovatieve, mythische en theatrale popster van de afgelopen eeuw. 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Poppodium De Flux.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Recensiequotes

  • Braodway World, New York City “This show is one of the greatest cabaret values in New York City”
  • Romance Daily News, New York City “This fabulous show is a Must-See!”
  • Tagesspiegel "Ratzke bevestigt met deze avond zijn status als fenomenale, veelzijdige zanger, conferencier en allround artist"
  • Berliner Morgenpost “Een showman van een heel bijzonder kaliber. In zijn grappige en bizarre verhalen verliest men zich maar al te graag. Een buitengewoon ontroerende en opwindende avond"