Studio 52nd

Fok Me Hokje Genre: Theater & Toneel

Geschreven door jongeren en uitgevoerd door professionele theatermakers. 

Bij zeepaardjes broeden de vaders de eieren uit, één op de vijf pinguïns is homoseksueel en vissen en slakken wisselen met groot gemak van geslacht. Waarom maken mensen dan eigenlijk onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk gedrag? Wat maakt het uit of je op vrouwen of mannen valt? En hoezo doen mensen moeilijk over genderneutrale toiletten? Die heb je thuis toch ook?

Voor FOK ME HOKJE beelden jongeren van Nederlandse GSA’s en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer zich in hoe het zou zijn om als mannetje zelf een ei uit te broeden of te kunnen wisselen van geslacht. Onder regie van Bram Jansen gebruiken professionele theatermakers hun verhalen, scènes en sketches om te tonen wat we van het dierenrijk kunnen leren over gender en seksuele voorkeur.

FOK ME HOKJE is een interactieve voorstelling waarbij je je telefoon paraat moet houden. Meedoen dus! Na afloop is er een nagesprek. Een voorstelling over gender en seksuele voorkeur.

------------------
Om je bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie lees je op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

Regie: Bram Jansen
Tekst: Jongeren van COC en Open Schoolgemeenschap Bijlmer