Steef de Jong | Groots en Meeslepend

SISI BOY Genre: Theater & Toneel

Deze voorstelling is al geweest.

De eenmansoperettes van Steef de Jong zijn een feest voor oog en oor.

In zijn vorige eenmansoperettes Ludwig, Straussvogel en Groots En Meeslepend Wil Ik Leven speelde ze een bescheiden rol. Het werd tijd voor een hoofdrol. In SISI BOY deelt Steef de Jong daarom het podium met zijn grote inspiratiebron keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks hun grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken.  

Op Theaterfestival De Parade was SISI BOY een enorme hit. Trouw en de Volkskrant gaven toen vier sterren. Inmiddels zijn de recensies van de avondvullende theatervoorstelling verschenen en ook deze zijn lovend tot en met! Trouw schrijft: "Met De Jong laten wij ons meevoeren in een fantasiewereld, die met een razend knap in elkaar geknutselde vormgeving magisch kan transformeren. […] Het is een wonderlijk gelaagd en verrassend dubbelspel met echt en verbeelding, diep ontroerend als De Jong zich tenslotte letterlijk tussen zijn alter ego’s nestelt. Om verliefd op te worden". NRC: "Het is haast onmogelijk om je niet te laten inpakken door De Jongs innemende performance. Ontspannen, met zichtbaar plezier staat hij op het podium, voor een wand van schilderijen die kunnen uitklappen tot een weelderig decor"

Dit belooft een heerlijke zondagmiddag te worden.


Recensiequotes

  • Trouw "Met De Jong laten wij ons meevoeren in een fantasiewereld, die met een razend knap in elkaar geknutselde vormgeving magisch kan transformeren. […] Het is een wonderlijk gelaagd en verrassend dubbelspel met echt en verbeelding, diep ontroerend als De Jong zich tenslotte letterlijk tussen zijn alter ego’s nestelt. Om verliefd op te worden"
  • NRC "Het is haast onmogelijk om je niet te laten inpakken door De Jongs innemende performance. Ontspannen, met zichtbaar plezier staat hij op het podium, voor een wand van schilderijen die kunnen uitklappen tot een weelderig decor"
  • Haarlems Dagblad "De Jong is onweerstaanbaar als verteller. Met zijn inventiviteit, gevoel voor humor en vooral zijn aanstekelijk enthousiasme weet De Jong de verbeeldingskracht van zijn publiek te prikkelen"
  • Het Parool "Niemand kan zo snel schilderen als Steef de Jong. Een enkele streep met de kwast verandert bij hem in no time in een compleet Oostenrijks berglandschap met kasteel of in een weelderige paleistuin, zonder dat er op het podium één druppel natte verf aan te pas komt. De theatermaker uit Haarlem schept zijn ontwapenende universum door het slim uitvouwen van beschilderd karton en met massa’s plakband"
  • de Volkskrant "een authentieke mix van droombeeld en realiteit, begeleid door bitterzoete klanken"
  • Theaterkrant "De kartonnen creaties zijn ook in Sisi Boy een feest voor het oog en een bron van verrassingen"