Cathedral - An evening with Arvo Pärt

Scapino Ballet Rotterdam & Sinfonia Rotterdam - met inleiding Genre: Dans & Beeldend Theater

Choreograaf Marcos Morau, een rijzende ster in de Europese theaterwereld, maakt een nieuwe grote productie voor Scapino, geïnspireerd op de muziek van de wereldberoemde componist Arvo Pärt. De muziek wordt live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam wat het theatrale en intense karakter van deze voorstelling versterkt.

Morau maakt internationaal furore met zijn prachtig vormgegeven stukken en inventieve bewegingstaal. De tournee van zijn eerste voorstelling in Nederland, Pablo, trok volle zalen.  

Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag, roept Cathedral gevoelens op over de essentie van het bestaan. Over het mysterie van de mens in de grootsheid van de natuur en het oneindige heelal. Morau plaatst de dansers in een al net zo imponerend toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van een bijzondere dansvoorstelling.

 


Recensiequotes

  • ‘De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald.’ - Trouw
  • ‘Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.’ - NRC
  • ‘Dans van rijzende ster Marcos Morau op muziek van Arvo Pärt: een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt.’ - De Volkskrant