Samen Alleen

FluXus en Zaantheater presenteren Amateurkunst NU - gaat door voor 30 bezoekers Genre: Stadsprogrammering

Ik zal je zeggen waar het op staat!

Korte indringende voorstellingen van de meest gevorderde leerlingen van de Zaanse Theaterschool. In de voorstelling van 20.30 uur zijn de volgende solo’s te zien:
Sterre speelt Sneeuwvlok
Zita speelt Als ik groter ben
Bram speelt De ander wil de ander
Sarah speelt Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Isa speelt Weg

FluXus en het Zaantheater slaan de handen ineen om amateurkunstenaars de kans te bieden zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. In negen voorstellingen geniet je van Zaankanters, die zich door alle omstandigheden niet uit het veld laten slaan, maar hoop putten uit wat  kunst hun brengt. Ze willen het graag met je delen!

FluXus, organisator van de jaarlijkse iktoon-maand van de amateurkunst in Zaanstad, merkt dat er grote behoefte is bij spelers, zangers en muzikanten om zichzelf te laten zien en horen. Majanka Fröhlich van FluXus: “Door corona viel iktoon in het water en de vele voorstellingen die zijn gemaakt, worden keer op keer geannuleerd. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Groepen repeteren op afstand en er worden zelfs speciale coronavoorstellingen gemaakt. Maar waar kunnen deze amateurkunstenaars op een goede en veilige manier terecht?”

Kansen in het Zaantheater
Het Zaantheater ziet met grote spijt gaten ontstaan in de programmering van het najaar. De huidige regels bepalen dat er maar voor 30 mensen publiek mag worden gespeeld. Sander Buckers van Zaantheater: “Onze handen jeuken om voorstellingen te presenteren. Het is pijnlijk dat dit voor veel professionals onhaalbaar is. Voor de Zaanse amateurkunstenaars creëren we nu een prachtige kans.”
Extra info

Theatervoor30