Rundfunk

Todesangstschrei Genre: Cabaret

*Deze voorstelling is verplaatst van 9 december 2021 naar 8 december 2022. Let op: de aanvangstijd is gewijzigd. De voorstelling begint nu om 20.00 uur. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Dit seizoen komen de heren terug naar het theater met hun nieuwe voorstelling Todesangstschrei.

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD.

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt. Lachen.


Recensiequotes

  • De Volkskrant "Het maakt ook deze tweede show tot ijzersterk en spannend cabaret."
  • Parool "Sublieme timing, naadloos samenspel en goed uitgedachte details."
  • Trouw "Van de Velde en Van Kalmthout beheersen hun stijl tot in de puntjes."
  • NRC "De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog."
  • De Telegraaf "Wanneer je je bij Wachstumsschmerzen hebt vermaakt, dan ben je bij Todesangstschrei zeker opnieuw aan het juiste adres."
  • Theaterkrant "Rundfunk slaagt er (opnieuw) in het genre naar een hoger plan te tillen."

Extra info