Ruben Hein

Boventoon Genre: Muziek

Zanger, pianist en componist Ruben Hein is bij het grote publiek bekend van zijn deelname aan tv-programma’s als Linda’s Zomerweek en als winnaar van Wie is de Mol?. Hij staat bekend om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel.

Voor zijn laatste album Groundwork Rising sloot hij zichzelf op in een bos met enkel een rammelende, rode piano. Op zoek naar zijn muzikale basis. Maar waar ligt die basis? In zijn eerste soloprogramma laat Ruben aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen met de broodnodige zelfspot zien, hoe het is om een plaat te maken. 

Voor dit album trok de zanger, pianist en songwriter zich enkele dagen terug in een bos met enkel een rammelende, rode piano. Daar vond hij zijn muzikale basis terug en legde hij de fundering van zijn nieuwe album. In zijn theatertour neemt hij jullie mee naar deze basis.

Dit concert organiseren wij samen met Podium de Flux.

V: Je voorstelling heet Boventoon, wat bedoel je daarmee? 
A: “Een toon bestaat uit een grondtoon en een hele reeks boventonen. Als de grondtoon het uiterlijk is, dan zijn de boventonen de eigenschappen, herinneringen, ervaringen, achtergrond, jeugd etc. In 'Boventoon' ga ik aan de hand van mijn muziek langs al mijn boventonen. Waar komt mijn liefde voor muziek vandaan en hoe ziet die eruit? Wat zijn de achterliggende gedachten achter teksten? Maar ook persoonlijke verhalen, verloren vriendschappen en (muzikale) uitglijders.”