Roy & Hedy Grünewald

Selamat Makan - Smakelijk Eten Genre: Show

Graag nodigen we u uit voor deze bijzondere theaterbeleving. Roy Grünewald en zijn zus Hedy heten u welkom voor een ‘kumpulan’, een Indische familiebijeenkomst. Hedy staat op het podium te koken. Kruidige geuren kringelen de zaal in en ondertussen vertelt Roy prachtige verhalen. Over Indië, tempo doeloe en de Indo’s in Nederland. Historie afgewisseld met persoonlijke belevenissen. Humoristisch en soms een tikje pikant. Na afloop bent u uitgenodigd in de foyer voor een heerlijke, authentieke Indische maaltijd met rijst, saté, sajoer, telor Bali en sambal goreng.

Hedy Grünewald (kookt)
Werkte meer dan 25 jaar als scenograaf voor diverse dans- en theatergezelschappen in Nederland en België. Als medeoprichter en artistiek verantwoordelijke was zij van 1984 tot eind 2012 verbonden aan theatergroep Drieons. Sinds 2013 is zij voor anderen Indisch gaan koken. In theater de NWE Vorst, Tilburg organiseerde zij een aantal keren een pop-up restaurant en met haar bedrijf Indisch & Anders verzorgt ze veelvuldig catering.

Roy Grünewald (vertelt)
Was 16 jaar directeur van schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Daarna specialiseerde hij zich in het ontwikkelen van culturele concepten en storytelling projecten. Is als docent storytelling verbonden aan Fontys Academy for Circus and Performing Arts, Hogeschool v.d. Kunsten Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam. Regisseerde Fred Delfgaauw in De Verteller en De wachtkamer van de Liefde.