Granm'ma

Rose Stories & Wensley Piqué Genre: Theater & Toneel

*Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

Intieme poppenvoorstelling van Wensley Piqué, geïnspireerd op zijn Granm’ma (oma in het Sranantongo) en haar laatste levensfase, waarin eenzaamheid de harde werkelijkheid is. “Jongen, wanneer ga ik je vader zien? Want ik wacht, ik wil naar ‘huis’. Maar voordat ik ga wil ik nog één keer mijn enige zoon zien.” Deze woorden hoorde Wensley Piqué dagelijks toen hij zijn oma bezocht in Suriname. 

In de verlaten stilte van oma’s slaapkamer tikt de klok en jaagt de wind om het huis. Daar zit ze dan, moederziel alleen. Contact is er hooguit via een vergeeld fotoboek met foto’s van vroeger, waarmee herinneringen van haar man, kind en kleinkinderen weer even levensecht lijken te worden. Maar zodra de platenspeler met muziek van vroeger draait, weet granm’ma je, ongeacht haar hoge leeftijd, nog altijd met een lach subtiel te verleiden. Zo maken al haar handelingen duidelijk dat ze leeft, ook al zou ze het liefst naar ‘huis’ willen gaan.

De pers over Granm'ma:

De Volkskrant ★★★★: "Een warme en intieme voorstelling die ondanks de eindigheid van oma's leven ook feelgood is"

NRC ★★★★: “Performer Wensley Piqué brengt met de poppentheatervoorstelling Granm’ma een intieme ode aan zijn grootmoeder.”

De Theaterkrant riep GRANM'MA uit tot 'keuze van de criticus'!

ROSE stories in coproductie met Bijlmer Parktheater en Feikes Huis

Met ingetogen poppenspel, waarin hij volledig samensmelt met zijn personage, geeft Piqué een intiem en liefdevol kijkje in de laatste dagen van zijn oma, in al haar eenzaamheid en levenslust. Een persoonlijk en tegelijkertijd universeel verhaal van maatschappelijke waarde. Granm’ma is een solovoorstelling van Wensley Piqué en wordt geproduceerd door ROSE stories in coproductie met Bijlmer Parktheater en Feikes Huis.

Bij ROSE stories vinden verhalen een vorm in culturele en maatschappelijke projecten. Hiermee streeft de organisatie naar een realistischere afspiegeling van de hedendaagse Nederlandse samenleving en daarmee een inclusieve maatschappij. Ze maken zowel theater als films als boeken; bij elk verhaal zoekt ROSE Stories het beste medium. Voor theater produceerden zij o.a. het uiterst succesvolle Melk en Dadels en de jeugdvoorstelling SST.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling! 
------------------