Repelsteeltje en de blinde prinses (vanaf 8 jaar)

Theater Rotterdam Genre: Jeugd & Familie

Deze voorstelling is al geweest.

Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze ruziën over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die 'goud uit stro' kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Er is van alles de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan 'genezen'.  Wie houdt zich aan zijn woord? Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Repelsteeltje en de blinde prinses wordt een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten.

Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen. Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben dat al zijn of haar problemen op kon lossen?


Recensiequotes

  • Trouw 'Ronduit ontroerend'
  • Telegraaf 'Wat is het weer genieten van de doldwaze gekkigheid die Don Duyns en Pieter Kramer voor ons in elkaar ’geknutseld’ hebben'
  • De Volkskrant 'Theaterfeestje voor de liefhebbers van de betere ongecompliceerde lol'
  • NRC 'Patrick Duijtshoff steelt de show als de schaamteloos opportunistische Prins Bernhard'

Extra info

Cast: Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Kim van Zeben, Patrick Duijtshoff, Judith van den Berg, Bas Hoeflaak en Johanna Hagen.
Regie: Pieter Kramer
Tekst: Don Duyns