Rembrandtconcert

Harmonieorkest Amicitia met Yoshua van den Broek, Leanne Lena, Myrte Luijten en Rembrandtkoor Genre: Stadsprogrammering

Hoe klinkt Rembrandt? De hoogtepunten uit zijn leven?  Zijn kunst, zijn liefdes, zijn leven in rijkdom maar ook in armoede?
Harmonieorkest Amicitia onder leiding van Pierre Volders neemt je mee naar de tijd van Rembrandt, met een groot koor en drie fantastische muziektheaterartiesten. Een muzikale reis vol herkenbare melodieën en verschillende muziekgenres. Van de Piet Hein Rhapsody en reggae tot klezmermuziek en Nick & Simon. Luister en kijk naar het levensverhaal van Rembrandt in woord, beeld en muziek. Een wervelende ode aan één van Neerlands bekendste schilders.

Voor dit concert werkt het 70 leden tellende harmonieorkest samen met drie jonge musicalartiesten: Myrte Luijten, Leanne Lena en Yoshua van den Broek. Zij studeerden recent af aan de Codarts Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam en schitterden al op grote podia met musicals als Was getekend, Annie M.G. Schmidt, Jungle Book en Casino Royale. Voor het Rembrandtconcert kruipen zij in de huid van Rembrandt en zijn vrouwen en brengen zij het verhaal van zijn leven. Het grote Rembrandtkoor, dat speciaal voor dit concert is samengesteld, maakt het muzikale spektakel deze middag compleet.