Ratajazz

FluXus en Zaantheater presenteren Amateurkunst NU Genre: Stadsprogrammering

*Deze voorstelling is verplaatst van 22 januari naar zaterdag 20 februari 2021. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.* 

Ratajazz, een achttal jeugdige muzikanten in leeftijd variërend van veertien tot zeventien jaar dat bestaat uit leden van opleidingsorkest Ratatouille uit Wormer. 

Een puur muzikaal gezelschap met voorkeur voor jazz, funk en latin, bestaande uit vier blazers, slagwerker, pianist, gitarist en een bassist.

Strak in pak, geheel in de stijl van de Blues Brothers met stoere hoeden en zonnebrillen. Ratajazz staat onder de bezielende leiding van dirigent en trompettist Bart Tuinman.
 
FluXus en het Zaantheater slaan de handen ineen om amateurkunstenaars de kans te bieden zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. In negen voorstellingen geniet je van Zaankanters, die zich door alle omstandigheden niet uit het veld laten slaan, maar hoop putten uit wat  kunst hun brengt. Ze willen het graag met je delen!

FluXus, organisator van de jaarlijkse iktoon-maand van de amateurkunst in Zaanstad, merkt dat er grote behoefte is bij spelers, zangers en muzikanten om zichzelf te laten zien en horen. Majanka Fröhlich van FluXus: “Door corona viel iktoon in het water en de vele voorstellingen die zijn gemaakt, worden keer op keer geannuleerd. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Groepen repeteren op afstand en er worden zelfs speciale coronavoorstellingen gemaakt. Maar waar kunnen deze amateurkunstenaars op een goede en veilige manier terecht?”

Kansen in het Zaantheater
Het Zaantheater ziet met grote spijt gaten ontstaan in de programmering van het najaar. De huidige regels bepalen dat er maar voor 30 mensen publiek mag worden gespeeld. Sander Buckers van Zaantheater: “Onze handen jeuken om voorstellingen te presenteren. Het is pijnlijk dat dit voor veel professionals onhaalbaar is. Voor de Zaanse amateurkunstenaars creëren we nu een prachtige kans.”