Ratajazz

FluXus en Zaantheater presenteren Amateurkunst NU Genre: Stadsprogrammering

*Deze voorstelling is verplaatst van zaterdag 20 februari 2021 naar donderdag 1 juli 2021. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.* 

Ratajazz, een achttal jeugdige muzikanten in leeftijd variërend van veertien tot zeventien jaar dat bestaat uit leden van opleidingsorkest Ratatouille uit Wormer. 

Een puur muzikaal gezelschap met voorkeur voor jazz, funk en latin, bestaande uit vier blazers, slagwerker, pianist, gitarist en een bassist.

Strak in pak, geheel in de stijl van de Blues Brothers met stoere hoeden en zonnebrillen. Ratajazz staat onder de bezielende leiding van dirigent en trompettist Bart Tuinman.
 
FluXus en het Zaantheater slaan de handen ineen om amateurkunstenaars de kans te bieden zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. In negen voorstellingen geniet u van Zaankanters, die zich door alle omstandigheden niet uit het veld laten slaan, maar hoop putten uit wat  kunst hun brengt. Ze willen het graag met u delen!

FluXus, organisator van de jaarlijkse iktoon-maand van de amateurkunst in Zaanstad, merkt dat er grote behoefte is bij spelers, zangers en muzikanten om zichzelf te laten zien en horen. Majanka Fröhlich van FluXus: “Door corona viel iktoon in het water en de vele voorstellingen die zijn gemaakt, worden keer op keer geannuleerd. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Groepen repeteren op afstand en er worden zelfs speciale coronavoorstellingen gemaakt. Maar waar kunnen deze amateurkunstenaars op een goede en veilige manier terecht?”

Kansen in het Zaantheater
Het Zaantheater zag met grote spijt gaten ontstaan in de theaterprogrammering. De huidige regels bepalen dat er maar voor 30 mensen publiek mag worden gespeeld. Sander Buckers van Zaantheater: “Onze handen jeuken om voorstellingen te presenteren. Het is pijnlijk dat dit voor veel professionals onhaalbaar is. Voor de Zaanse amateurkunstenaars creëren we nu een prachtige kans.”

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. In de zaal en foyer wordt 1,5 meter afstand tussen de huishoudens in acht genomen voor een veilig en prettig theaterbezoek. U hoeft van tevoren niet te worden getest. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------