Prinses Arabella: Aangenamelijk! (vanaf 4 jaar)

Het Grote Avonturenfestival - Rose Stories Genre: Jeugd & Familie

Deze voorstelling is onderdeel van Het Grote Avonturenfestival. 

Het Grote Avonturenfestival is gratis toegankelijk voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun (groot)ouders. Tussen 13.00 en 17.00 uur wordt het hele gebouw op zijn kop gezet en valt overal in het Zaantheater iets avontuurlijks te beleven. Van 
dansen, proefjes doen, muziek maken, toneel spelen, knutselen of natuurlijk een voorstelling bezoeken. Alle workshops en activiteiten zijn gratis, voor de voorstellingen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Ga mee op avontuur in het Zaantheater!

Prinses Arabella: Aangenamelijk! is een vrolijke, energieke, en ondeugende voorstelling, waarin Arabella een Imaginary friend krijgt, Nina. Met deze vriend breekt ze uit in een fantasiewereld vol muziek, poppenspel en prachtige beelden. Een leerzame ervaring voor kinderen en ouders. 

Prinses Arabella rent vol energie door het paleis. Vanaf vandaag wil ze alles zelf doen. Brood bakken, haar kleren uitzoeken en zelfs haar kamer schilderen! Maar als ze bij de kok, de tuinman of lakei komt, krijgt ze steeds hetzelfde antwoord: “Nee, dat doet een prinsesje niet.” Ook haar ouders hebben liever dat ze gewoon rustig in haar kamer gaat spelen. Ze zijn namelijk nogal gestrest, omdat ze over drie dagen hoog bezoek verwachten van de minister-president. Teleurgesteld gaat Arabella naar haar kamer. Arabella vindt alles maar stom. Maar opeens verschijnt er op haar kamer een meisje. Nina. En van Nina mag Arabella juist alles. Alles wat ze zelf wil doen. En Nina heeft de leukste ideeën en heeft overal wel oplossing voor. Alleen kan niemand Nina zien of horen. Alleen Arabella. En dat maakt het juist leuk.

Samen met Nina zet Arabella het paleis op stelten! Tot grote frustratie van haar ouders. Die halen Omi erbij, om prinsessenles te geven.  En oppas Ushi. En ook haar vriendjes Prinses Ling, Prinses Sophie en Prins Mimoen. Alles om ervoor te zorgen dat Nina verdwijnt. Maar niets helpt, want Arabella is zielsgelukkig met haar nieuwe beste vriendin.

Dan besluit Arabella om met Nina haar ouders te helpen en in het geheim alles klaar te maken voor de komst van de minister-president. Maar of dat nu zo’n goed idee was?

Een productie van ROSE stories, met een groot kleurrijk decor geïnspireerd op de illustraties van Mylo Freeman. ROSE stories is de producent van onder meer NOUMI, ZUSJE ZEVEN en de hit voorstelling MELK & DADELS. Een jonge organisatie die snel uitgegroeid is tot een stevige speler, bekroond met de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. Prinses Arabella is een muzikale familievoorstelling (4+) naar de populaire prentenboeken van Mylo Freeman, over de avonturen van het eigenwijze prinsesje Arabella. 

------------------
Om je bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie lees je op onze speciale informatiepagina.
------------------