#LIKE ME

Popkoor LEF! Genre: Stadsprogrammering

#LIKE ME is niet zomaar een muziektheatervoorstelling. Popkoor LEF! steekt het bekende verhaal van A Christmas Carol in een modern jasje. 

Waar de oude vrek Ebenezer Scrooge weigerde zijn geld te delen, is dat juist het levensdoel van onze Miss Scrooge, die haar hele perfecte leven online deelt om zoveel mogelijk likes, hartjes en followers binnen te halen. Ze is rijk, maar of ze nou zo'n rijk leven heeft... Dankzij drie digitale geesten komt zij er achter dat er meer is dan een leven op de socials en dat er een werkelijkheid bestaat. Een werkelijkheid die helemaal niet zo perfect is. En dat je helemaal niet hoeft voldoen aan een opgelegd schoonheidsideaal om erbij te horen...En dat dat prima is. Beter zelfs!

Het Zaanse Popkoor LEF! gaat geen uitdaging uit de weg en doet haar naam eer aan. De 27 leden van het koor hebben het lef om voor de tweede keer met een eigen muziektheaterproductie op de planken te staan. En deze keer gaat een grote wens in vervulling: optreden in het Zaantheater met een live band!

LEF! heeft de afgelopen jaren onder leiding van dirigent en zangcoach Louis van Dijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt; de muzikale lat gaat steeds hoger. Nieuwe projecten als het opnemen van een professionele videoclip in lockdown, te zien via deze link, en de voorstelling "Vrouwen met lef", die in maart 2020 twee avonden in een uitverkocht theater te zien was, zijn daar een paar voorbeelden van.

Ondanks, of misschien zelfs wel dankzij, de ambities om steeds verder te groeien als koor spat het plezier in het samen zingen ervan af! LEF! heeft niet alleen lef, maar zeker ook heel veel lol. 

Louis van Dijk - dirigent/zangcoach
Louis van Dijk, geniet van lachen met familie en vrienden. Is geen familie van maar houdt wel heel erg van het maken van muziek in de vorm van zingen en piano spelen.  

Heleen van Wiechen - regisseur  
Heleen van Wiechen, houdt van letters en leestekens, regisseert omdat ze graag een wereld wil laten zien die schuurt, in de hoop daarmee die wereld een beetje beter te maken.
#theatermaker #zaandam #somsdoethetpijn

The Breeze Amsterdam

The Breeze is een band die eigen liedjes schrijft; pop muziek gemixt met een beetje funk, maar vooral veel pop, feel good! Eigen ervaringen, alledaagse belevingen verwerkt in makkelijk te beluisteren muziek en zo geschreven dat het ook herkenbaar is voor de luisteraar. De band maakt warme, toegankelijke eigen muziek. De leden zijn beïnvloed door de oude rythm & blues en funk maar ook hedendaagse populaire muzikanten waardoor de muziek een mengeling is van oud en nieuw. Catchy songs die je aan het eind van de avond nog in je hoofd en benen hebt zitten! In de rol als muzikale begeleiding en de ondersteuning van Popkoor LEF! in hun aanstaande theatershow #LIKEME, zal de bezetting er iets anders uitzien dan normaal, en is het Sebastiaan Roozendaal op gitaar, Derk Zegwaard op drums, Erik Duijs op bas en Louis Van Dijk op piano.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling! 
------------------


Extra info

regisseur: Heleen van Wiechen
dirigent: Louis van Dijk