Pieter Jouke

Gloeiende Plaat Genre: Cabaret

Pieter wil de wereld graag een stukje beter maken. Maar ja, dan zal hij die wereld eerst even beter moeten begrijpen. En dat is lastig, want meestal leeft hij in zijn eigen wereld. In een hoofd dat bol staat van de gedachten. Van de hersenactiviteiten. De gedachtespinsels.

Continu vallen hem dingen op, schieten hem ideeën te binnen, slaat zijn fantasie op hol. Zijn brein kookt over van de overpeinzingen. Dat weten we van 'De Staat van Verwarring'. Van 'Padoem Patsss', de 'Humormarathon' en 'Zondag met Lubach'. En dat weten we nu ook van 'Gloeiende Plaat'. Wat een wereld!

Tekst en spel: Pieter Jouke                                                                                                              
Regie: Annelies Herfst                                                                                                     
Muziek: Robert Jan Stips   

Verrassend, jong & scherp
Deze show is Verrassend, jong en scherp. Toegankelijke shows gemaakt door verrassende, jonge theatermakers met nieuwe ideeën en een scherpe blik. Fijne sfeer, lekkere muziek, een hapje en een drankje. Speciaal op de vrijdagavond geprogrammeerd, zodat je het weekend goed kunt beginnen. Bekijk hier alle voorstellingen die vallen onder 'Verrassend, jong & scherp'.                                                                                     

Seriekorting Cabaret
Deze voorstelling is onderdeel van onze serie Cabaret. Kies 3 of 5 avonden uit geselecteerde cabaretvoorstellingen in de kleine zaal en ontvang korting op uw tickets. Zo bent u verzekerd van een aantal mooie cabaretavonden. Bekijk hier alle voorstellingen uit de Serie Cabaret

Bestel hier uw serie Cabaret


Recensiequotes

  • NRC "...Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn.’ ‘...zijn associaties zijn geestig en vindingrijk.."
  • Cabaret.nl "Prima verhalen en thema’s waar iedereen zich wel iets bij kan voorstellen’ en ‘... onophoudelijke stroom van grapjes, woorden en taalkunstjes..."
  • de Volkskrant "In het hoofd van Pieter Jouke moet het een chaotische, wonderlijke boel zijn.’ en ‘… grappen schrijven kan hij zeker’"