Pieter Jouke

Gloeiende Plaat Genre: Cabaret

*Deze voorstelling is helaas geannuleerd en wordt niet meer ingehaald. Bezoekers hebben van ons bericht gehad.*

Pieter wil de wereld graag een stukje beter maken. Maar ja, dan zal hij die wereld eerst even beter moeten begrijpen. En dat is lastig, want meestal leeft hij in zijn eigen wereld. In een hoofd dat bol staat van de gedachten. Van de hersenactiviteiten. De gedachtespinsels.

Continu vallen hem dingen op, schieten hem ideeën te binnen, slaat zijn fantasie op hol. Zijn brein kookt over van de overpeinzingen. Dat weten we van 'De Staat van Verwarring'. Van 'Padoem Patsss' (BNN-VARA), de 'Humormarathon' en 'Zondag met Lubach', waar Pieter in het schrijversteam zit. En dat weten we nu ook van 'Gloeiende Plaat'. Wat een wereld. Pieter Jouke, dames en heren!

                                                                              

 


Recensiequotes

  • Daniël Arends over Pieter Jouke "Hij is briljant...zorg dat je er bij bent...mis het niet"
  • NRC "...Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn.’ ‘...zijn associaties zijn geestig en vindingrijk.."
  • de Volkskrant "In het hoofd van Pieter Jouke moet het een chaotische, wonderlijke boel zijn.’ en ‘… grappen schrijven kan hij zeker’"
  • Theaterkrant "Zijn verhalen zitten vol onverwachte, zeer geestige wendingen"
  • Cabaret.nl "Prima verhalen en thema’s waar iedereen zich wel iets bij kan voorstellen’ en ‘... onophoudelijke stroom van grapjes, woorden en taalkunstjes..."

Extra info

Tekst en spel: Pieter Jouke                                                                                                              
Regie: Annelies Herfst                                                                                                     
Muziek: Robert Jan Stips   

Seriekorting Cabaret
Deze voorstelling is onderdeel van onze serie Cabaret. Kies 3 of 5 avonden uit geselecteerde cabaretvoorstellingen in de kleine zaal en ontvang korting op uw tickets. Zo bent u verzekerd van een aantal mooie cabaretavonden. Bekijk hier alle voorstellingen uit de Serie Cabaret of Bestel hier uw serie Cabaret.

Deze show is Verrassend, jong en scherp. Toegankelijke shows gemaakt door verrassende, jonge theatermakers met nieuwe ideeën en een scherpe blik.