Pieter Derks

Uit het niets Genre: Cabaret

Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling 'Voor wat het waard is' wist hij het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Niet voor niets werd deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen.

In zijn nieuwe voorstelling 'Uit het niets' stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.

De pers over 'Voor wat het waard is'
NRC ★★★★★ ‘Voor wat het waard is’ van Pieter Derks is flonkerend, ideeënrijk cabaret [ ] bij elkaar maakt het ‘Voor wat het waard is’ tot een flonkerende, steengoede voorstelling, de beste die Derks tot nu maakte.

De Volkskrant ★★★★ 'Pieter Derks stelt prikkelende vragen over de vermarkting van de zorg, het onderwijs en zo’n beetje alles. [ ]zijn kritische bespiegelingen op de thema’s van de tijd-zijn specialiteit.

Over Pieter Derks
Cabaretier en columnist Pieter Derks (1984) maakt sinds 2006 cabaretvoorstellingen. Als columnist begon hij in 2011 op Radio 1, en werd hij bij een groter publiek bekend als huiscomedian van De Wereld Draait Door, waar hij van 2012 tot 2014 elke vrijdag de week afsloot. In april 2021 bracht hij zijn eerste single De Halve Wereld uit, als begin van een reeks liedjes die hij heeft opgenomen en uitbrengt.

 


Extra info

*De voorstelling van Pieter Derks is door omstandigheden verplaatst van 14 april 2022 naar 1 februari 2023. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*